ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ώθηση λόγω MSCI

πηγή: bloomberg


Σημάδια αυτονόμησης δείχνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά από το ξεκίνημα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι απώλειες στην Ευρώπη είναι οριακές και στην Αθήνα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. φορτσάρει πάνω από τις 910 μονάδες σε μία κίνηση να επανέλθει στα υψηλά 15 μηνών.

Τα μάκρο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα βύθισαν στο «κόκκινο» τις ασιατικές αγορές. Πτώση πάνω από 3% για την αγορά της Ταϊβάν, καθώς τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα δείχνουν επιβράδυνση τον Απρίλιο, καθώς επετεύχθη αύξηση 9,8% έναντι αύξησης άνω του 14% τον Μάρτιο. Και η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα μπορεί να μην επηρεάζει αισθητά την ελληνική οικονομία, οι επενδυτές σπεύδουν να παρακολουθήσουν το rebalancing λόγω αναβάθμισης της Eurobank στον MSCI Greece.

Ισχυρές εντολές βγαίνουν προς το παρόν στις τράπεζες, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,74% 1,13 να ενισχύεται πάνω από 2% επαναπροσεγγίζοντας το 1,30 ευρώ, ενώ πάνω από 1,6% ενισχύεται η μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ -2,30% 0,85 που πλησιάζει τα 0,80 ευρώ.

Πάνω από 1,4% τα κέρδη για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,92% 1,53 στο 1,62 ευρώ, αλλά απώλειες για την μετοχή της Εθνικής, στα 2,52 ευρώ. Έξι πτωτικές συνεδριάσεις μετρούσε μέχρι τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής ο τραπεζικός δείκτης.

Από εκεί και πέρα εντολές αγορών βγαίνουν στην Aegean, με τη μετοχή στα 5,70 ευρώ και κέρδη πάνω από 1,20%, καθώς αναμένεται το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να τρέξει η αύξηση κεφαλαίου.

Κέρδη 1,8% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που ενισχύεται στα 10,20 ευρώ, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες υπογράφονται οι σχετικές αποφάσεις για να εκκινήσει το έργο στο Ελληνικό.

Πάνω από 1,3% τα κέρδη για την ΔΕΗ, στο 1,30 ευρώ, το 1,40 πάτησε η μετοχή της Ελλάκτωρ, καθώς αναμένονται αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα, πάνω από 1% τα κέρδη και για τα ΕΛΠΕ ενόψει έγκρισης της γενικής συνέλευσης για τον εταιρικό μετασχηματισμό του ομίλου, τα 9 ευρώ πατάει η ΕΥΔΑΠ, στα 4,33 σκαρφαλώνει η ΕΧΑΕ, ξεπέρασε τα 14 ευρώ η Μότορ Όιλ, ενώ πάνω από 1,3% ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή, στον απόηχο των αναβαθμίσεων από τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Υποτονικά τα κέρδη σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Ηχηρή η αντίδραση και στην Ιντεάλ, μετά τις αποφάσεις για αλλαγή στη μετοχική σύνθεση, με τη Virtus του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου να αποκτά ποσοστό πάνω από 47%. Τα κέρδη ξεπερνούν το 22,7%.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα βλέμματα στην ετυμηγορία της Moody’s

Δυναμικό deal της IDEAL με το fund Virtus του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου

O Charles Hoskinson, το «πράσινο» Cardano, το ράλι και… η ανακάλυψη της Αφρικής


ΣΧΟΛΙΑ