• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Παραμένει κάτω από τα 76 δολάρια το βαρέλι

    • Bloomberg
    Haitham al-Ghais, γγ του OPEC

    Haitham al-Ghais, γγ του OPEC


    Κάτω από 20% από τα υψηλά του Σεπτεμβρίου έχει υποχωρήσει το αργό πετρέλαιο, εν μέσω μιας αυξανόμενης προσφοράς στις ΗΠΑ και της αδυναμίας του OPEC+  να πείσει ότι θα προχωρήσει σε ισχυρές περικοπές στην παραγωγή.

    Το πετρέλαιο πλέον βρίσκεται κάτω από τα 76 δολάρια στις συναλλαγές στο Λονδίνο, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την κίνηση της Fed να ρίξει τους τόνους σχετικά με την επιθετική νομισματική πολιτική, ενώ παράλληλα οι κίνδυνοι για την ναυτιλία αυξάνονται στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι κατέρριψαν 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη από περιοχές της Υεμένης, με τις μεγάλες ναυτιλιακές να απομακρύνονται από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

    Η Goldman Sachs μείωσε το εύρος προβλέψεών της για το brent το 2024 κατά 10 δολάρια στα 70-90 δολάρια το βαρέλι. Η τράπεζα αναθεώρησε επίσης ανοδικά τις προοπτικές της για αύξηση της προσφοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ στα 900.000 βαρέλια την ημέρα από 500.000.

    «Η βασική εστίαση παραμένει στην προσφορά, με την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ να σημειώνει νέα ρεκόρ στο τέλος του έτους», δήλωσε ο Robert Rennie, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων και άνθρακα στη Westpac Banking Corp. «Είναι αβέβαιο εάν οι αυξημένες εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα θα έχουν μια σημαντική επίδραση στις τιμές του πετρελαίου, αν και το κόστος των logistics και της ναυτιλίας θα αυξηθεί».

    Διαβάστε επίσης:

    UBS: Δύσκολο το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τις μετοχές – Οι μακροοικονομικές προβλέψεις της τράπεζας

    Ebury: Η στροφή της FED συντρίβει το δολάριο

    Κωνσταντίνος Φρυδάκης (Attica Bank): Η τράπεζα άλλαξε ρότα και τώρα σχεδιάζει νέα χρηματοδοτικά πακέτα



    ΣΧΟΛΙΑ