• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Διαφωνεί η Citi με την πρόβλεψη της Goldman Sachs για 100 δολάρια το βαρέλι για το Brent

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Τη διαφωνία του με την προοπτική οι τιμές του πετρελαίου να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι  εξέφρασε ο Ed Morse της Citigroup Inc., επικεφαλής αναλυτής για τα διεθνή εμπορεύματα, παρά την απόφαση του OPEC+ να παρατείνει την μείωση της παραγωγής έως το τέλος του έτους.

    Όπως ανέφερε ο αναλυτής της Citi, η αγορά πετρελαίου θα χρειαζόταν πολύ περισσότερη αβεβαιότητα σχετικά με τις προμήθειες προτού οι τιμές φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι.

    «Υπάρχει ένα σενάριο για 100 δολάρια το βαρέλι πετρέλαιο. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα κοντά σε αυτό», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

    Τα σχόλιά του Morse έρχονται μετά τις αιφνιδιαστικές περικοπές της παραγωγής  που ανακοίνωσε την Κυριακή ο OPEC+. Οι μειώσεις  ώθησαν ορισμένους αναλυτές να αναζωπυρώσουν τις προβλέψεις τους για την τιμή του αργού στα 100 δολάρια το βαρέλι.

    Η Goldman Sachs αύξησε την πρόβλεψή της για το αργό Brent το 2024 στα 100 δολάρια το βαρέλι από 97 δολάρια, μετά τη μείωση της προσφοράς και εν μέσω θετικής δυναμικής για την παγκόσμια ζήτηση. Το Brent σημείωσε ράλι περισσότερο από 8% νωρίς τη Δευτέρα φτάνοντας έως τα 86,44 δολάρια.

    Ο Morse της Citi, ωστόσο, υποστήριξε πως θα πρέπει να αποσυρθεί από την αγορά  «σημαντικά περισσότερο» πετρέλαιο, προτού οι τιμές αυξηθούν στα 100 δολάρια και ότι η διακοπή του εφοδιασμού θα πρέπει να λάβει χώρα σε μια κατάσταση με μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

    Διαβάστε επίσης

    Παρατείνεται η μείωση της παραγωγής πετρελαίου έως το τέλος του έτους από Ρωσία και χώρες Μέσης Ανατολής

    Πώς η μείωση της παραγωγής του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ περιπλέκει το έργο της Fed



    ΣΧΟΛΙΑ