• ΑΓΟΡΕΣ

    ΟΤΕ: Πάρτι στο ταμπλό με το μέρισμα 0,60 + 0,40

    Συνδρομητική τηλεόραση Cosmote και Nova: Πιθανή αλλαγή σκηνικού στη μετάδοση της Super League

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ


    Ράλι πάνω από 3% για τον ΟΤΕ αυτή την ώρα στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

    Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα της απελθούσας χρήσης, την Παρασκευή πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης, από τη συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για συνολικό μέρισμα πάνω από 1 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε το mononews.gr και η στήλη Wiseman, o OTE θα δώσει 60 λεπτά για την περσινή χρήση και έκτακτο μέρισμα 40-45 λεπτών από την πώληση της συμμετοχής στην Telekom Romania.

    Μόλις προσφάτως, υπενθυμίζεται, η Optima ανέβασε την τιμή στόχο για την μετοχή του Οργανισμού στα 16,1 ευρώ από 15,4 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας σύσταση αγοράς. Μάλιστα το περιθώριο ανόδου της μετοχής ως την τιμή στόχο διαμορφώνεται στο 29%, λόγω της ισχυρής παραγωγής ταμειακών ροών (εκτιμά ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές ως το 2024 θα ξεπεράσουν τα 450 εκατ. ευρώ), του υγιούς ισολογισμού, των προοπτικών ισχυρής κερδοφορίας αλλά και της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής.

    Από την πλευρά της, η Euroxx ανέβασε την τιμή στόχο στα 16,5 από 16 ευρώ, τονίζοντας πως διαπραγματεύεται με έκπτωση σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρίες στην Ευρώπη, κάτι που δεν αντανακλά τα υγιή θεμελιώδη στην εγχώρια αγορά και τις προοπτικές παραγωγής ελεύθερων ταμειακών ροών.

    Η Euroxx ανέμενε να συνεχιστεί η στρατηγική διανομής ελκυστικών μερισμάτων, εκτιμώντας ότι ο ΟΤΕ θα διένειμε μέρισμα 0,60 ευρώ για το 2020, με τη μερισματική απόδοση να ανέρχεται σε 5% και εκτιμώντας ότι θα ανέλθει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα λόγω της διανομής, εντός του δευτέρου εξαμήνου, των εσόδων από την πώληση της Telekom Romania στους μετόχους (η χρηματιστηριακή υπολόγιζε έκτακτο μέρισμα 0,36-0,4 ευρώ ανά μετοχή).

    Όπως έγραφε νωρίτερα το mononews.gr, o ΟΤΕ ΟΤΕ -1,22% 13,81 ανέκαμπτε σήμερα με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στα 12,27 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσοχή: Πάνω από το 1% το ελληνικό 10ετές, ήπια άνοδος στο Χ.Α.

    Ο κορσές του Κώστα Αχ. Καραμανλή, τα «μυστικά» σε ΟΤΕ- ΓΕΚΤΕΡΝΑ και 3 «hot» ερωτήματα για τον «Μονεγάσκο» Γιώργο Τράγκα

    Με υπογραφή Σιάμισιη διαχειρίσιμα τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ – Μέρισμα-«δώρο» από Τσαμάζ περιμένει η αγορά στον ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ