• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στους… προϋπολογισμούς


    Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωαγορές τη Δευτέρα, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις ισχυρές απώλειες που σημάδεψαν τις διεθνείς αγορές την προηγούμενη εβδομάδα.

    Στο επίκεντρο της νέας εβδομάδας θα βρεθεί ξανά η Ρώμη καθώς σήμερα κατατίθενται στην Κομισιόν οι προϋπολογισμοί όλων των χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας. Υπενθυμίζεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει τον ιταλικό προϋπολογισμό που προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4%.

    Στο Μιλάνο, ο δείκτης MIB υποχωρεί 0,41%, ενώ οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου ξεκίνησαν τις συναλλαγές στο κόκκινο. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχωρεί 0,56%, ενώ το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στη Βαυαρία και οι πιθανές εξελίξεις που θα πυροδοτήσει, θα είναι ακόμα ένα τεστ για την Ευρώπη.

    Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται 0,37% χαμηλότερα και FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει οριακές απώλειες 0,09% ενώ οι διαπραγματεύσεις  Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit διεκόπησαν και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου της ΕΕ, στα μέσα της εβδομάδας, για να αρχίσουν εκ νέου, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters.



    ΣΧΟΛΙΑ