ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Πέτρα Βοιωτίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13.30 πλησίον του οικισμού, δίχως μέχρι στιγμής αυτός να απειλείται άμεσα.
Στις 14.30 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής. Το 112 αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πέτρα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Λειβαδιά. Ακολουθείται τις οδηγίες των αρχών».
Αμέσως μετά την έναρξη της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στη συνέχεια και αυτή την ώρα για την αντιμετώπισή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλιάρτου- Θεσπιέων, Γιώργο Αραπίτσα, «η φωτιά μπήκε στην Πέτρα, αλλά σώθηκαν τα σπίτια χάρις την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής».
Ο δήμαρχος δήλωσε «πάρα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη φωτιά, είμαστε σε κατοικημένη περιοχή. Ξεκίνησε δίπλα από τις γραμμές του τρένου αλλά ήταν δυνατοί οι άνεμοι με αποτέλεσμα να επεκταθεί πολύ γρήγορα προς το χωριό. Κάηκαν ποιμενικές εγκαταστάσεις, αλλά τα ζώα σώθηκαν».
Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:00 δίχως μέχρι στιγμής να απειληθούν κατοικίες και υποδομές.
Διαβάστε επίσης:
ΠΕΝΕΝ: «Νεκρώνει» το λιμάνι της Ραφήνας στις 3 Ιουλίου λόγω 24ωρης απεργίας
Πυρκαγιά σε δάσος στο Σπαθάρι Ευβοίας – Σηκώθηκαν 11 εναέρια μέσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Τσουκαλάς και ΠΑΣΟΚ νοιάζονται μόνο για το ποια παζάρια μπορεί να τους εξασφαλίσουν κάποιο δήμαρχο παραπάνω
- Φον ντερ Λάιεν: Xαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου – «Ένα καθοριστικό βήμα»
- Χανιά: Συνελήφθη 45χρονη Ουκρανή για εμπρησμό από πρόθεση
- Ποια είναι η δικηγορική εταιρεία με… AI αντί για δικηγόρους που κέρδισε την πρώτη της δίκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.