• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με την Κίνα και το εμπόριο στο επίκεντρο


    Με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα κινούνται λίγο μετά το άνοιγμα οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις.

    Στην Κίνα, ο Πρωθυπουργός Li Keqiang, ανακοίνωσε το στόχο ρυθμού ανάπτυξης της χώρας για το 2019 στο 6-6,5%, χαμηλότερο συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, κατά το οποίο ήταν περίπου 6,5%. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι στο δρόμο υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την οικονομία και ότι το Πεκίνο πρέπει να είναι προτετοιμασμένο, ενώ επιβεβαίωσε μια σειρά φορολογικών περικοπών με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

    Στο μεταξύ, οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν στο ραντάρ των επενδυτών. Τo CNBC αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στα “τελικά στάδια” και ότι μια σύνοδος κορυφής στην εξοχική κατοικία του Donald Trump στο Mar-a-Lago ενδέχεται να λάβει χώρα στα τέλη του μήνα, σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία.

    Πίσω στην Ευρώπη, ο Υπουργός για το Brexit, Stephen Barclay και ο Γενικός Εισαγγελέας του Ηνωμένου Βασιλείου, Geoffrey Cox, αναμένεται να μεταβούν σήμερα στις Βρυξέλλες για συζητήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν τα κενά στη Συμφωνία, πριν από την προθεσμία αναχώρησης της 29ης Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία αναμένεται να τεθεί για ψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο μέχρι τις 12 Μαρτίου.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,17%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,04%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,03% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,01%.



    ΣΧΟΛΙΑ