• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρές απώλειες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Εκτροχιάζονται οι ιταλικές αποδόσεις


    Στο κόκκινο γύρισαν οι βασικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι καθώς  οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων κινούνται σε υψηλά 4 ετών.

    Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει άνοδο 1,44% στο 3,726%, με το spread έναντι του γερμανικού να διαμορφώνεται στις 327.8 μονάδες βάσης. Την ίδια ώρα το ελληνικό spread είναι στις 399 μονάδες βάσης, όποτε τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

    Οι επενδυτές δείχνουν την δυσαρέσκεια τους αναφορικά με τον προϋπολογισμό για το 2019, της Ιταλίας που στάλθηκε στην Κομισιόν στην αρχή της εβδομάδας. Υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης θα αποδυναμώσει τη μείωση του χρέους της χώρας – που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη ζώνη του ευρώ, με συνολικό χρέος ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει υπερασπιστεί τον προϋπολογισμό των ελεύθερων δαπανών αυτή την εβδομάδα, ενώ οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες επέκριναν τα σχέδια και  χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό μια πρωτοφανή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

    Στο ταμπλό, ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει ισχυρές απώλειες 1,6% στις 18.871 μονάδες, ενώ ο κλάδος των τραπεζών σημειώνει απώλειες άνω του 5%.

    Ο γερμανικός DAX κινείται 0,7% χαμηλότερα, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,11% και ο αγγλικός FTSE 100 κινείται οριακά χαμηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ