• ΑΓΟΡΕΣ

    Optima Bank για Cenergy Holdings: Η μετοχή είναι «buy» παρά το +125% φέτος στο ταμπλό του ΧΑ

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    H Optima Bank εκτιμά ότι οι προσθήκες χωρητικότητας στα καλώδια και οι εξαιρετικές επιδόσεις των σωλήνων οδηγούν σε αναβαθμίσεις για την μετοχή της Cenergy Ηoldings και συστήνει αγορά (buy) και τιμή στόχο στα 8,10 ευρώ.

    Με βάση την επενδυτική υπόθεση της Optima Bank, παρά το ράλι της μετοχής κατά +125% φέτος, η Cenergy παραμένει ισχυρή, καθώς:

    • η ζήτηση για καλώδια μεταξύ συστοιχιών και υποβρύχια καλώδια έως το 2030 αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω των αιολικών πάρκων και των διασυνδέσεων,
    • ο εξηλεκτρισμός προκαλεί επίσης πρόσθετη ζήτηση για καλώδια και
    • η ζήτηση χαλύβδινων σωλήνων συνεχίζει να αυξάνεται, με την υποστήριξη των έργων φυσικού αερίου.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η Cenergy προσανατολίζεται σε σημαντική αύξηση των EBITDA κατά 32% – 46% σε ετήσια βάση για το 2023, ενώ ταυτόχρονα βλέπει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, 2,5 δισ. ευρώ το α’ φετινό εξάμηνο, αυξημένο κατά 0,5 δισ. ευρώ φέτος.

    Η χρηματιστηριακή βλέπει στα 200 εκατ. ευρώ για το 2023, περαιτέρω στα 218 εκατ. ευρώ το 2024, πριν εκτιναχθούν στα 280 εκατ. ευρώ το 2025, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της δυναμικότητας των καλωδίων. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη, παρά τα αυξημένα χρηματοοικονομικά μετά την αύξηση των επιτοκίων, βλέπει να αυξάνονται στα 162 εκατ. έως το 2025.

    Αναφορικά με τις επενδύσεις, προβλέπει 85-90 εκατ. ευρώ το 2023-24 για την επένδυση καλωδίων στο εργοστάσιο Fulgor (η Cenergy στοχεύει στον διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας καλωδίων μέχρι το τέλος του 2024, η οποία είναι η πιο κερδοφόρα δραστηριότητα του ομίλου, με περιθώρια EBITDA πάνω από 20%) και επίσης την ολοκλήρωση ενός νέου εργοστασίου παραγωγής προϊόντων καλωδίων μέσης τάσης και τηλεπικοινωνιών στη Θήβα. Παρόλα αυτά, βλέπει τον καθαρό δανεισμό να μειώνεται στα 380 εκατ. ευρώ το 2023 και στα 350 εκατ. ευρώ το 2024 αντίστοιχα. Μετά τη θετική έκπληξη με το μέρισμα των 0,05 ευρώ για το 2022, αναμένει ότι η Cenergy θα αυξήσει σταδιακά τις πληρωμές της στα 0,08 ευρώ ανά μετοχή και 0,14 ευρώ ανά μετοχή για το 2023 και 2024, λόγω της υψηλότερης κερδοφορίας.

    Η τιμή στόχος στα 8,1 ευρώ ανά μετοχή και το 22,5% περιθώριο ανόδου σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα συνεπάγεται 10% discount σε σχέση με τους ανταγωνιστές (και 3% discount σε σχέση με τον μέσο όρο του Ομίλου 2016-2022 που είναι 9 φορές) και δικαιολογείται πλήρως, όταν λαμβάνονται υπόψη οι προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας.

    Αναφορικά με τους μελλοντικούς καταλύτες, η χρηματιστηριακή δεν έχει ενσωματώσει τις δυνατότητες ανόδου από μελλοντικές επενδύσεις (συνεργασία με την Ørsted για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων στις ΗΠΑ, πιθανή επένδυση στον Αλμυρό για την κατασκευή υπεράκτιων ανεμογεννητριών), οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τη μετοχή σε σχέση με την τρέχουσα τιμή στόχο των 8,1 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόβλεψη Goldman Sachs: Θετικά στις 4.500 μονάδες θα κλείσει τη χρονιά ο δείκτης S&P 500

    JP Morgan: Παίρνει τα κέρδη της στα ελληνικά ομόλογα – Τι συστήνει στους επενδυτές από εδώ και πέρα

    BofA: Ετοιμαστείτε για «κατάρρευση» στις ευρωπαϊκές μετοχές μόλις τελειώσει η ΕΚΤ με τα επιτόκια



    ΣΧΟΛΙΑ