• ΑΓΟΡΕΣ

    Ο Πάουελ της Fed «έκοψε» τις ελπίδες της Wall Street

    Jerome Powell, επικεφαλής FED

    Jerome Powell, επικεφαλής FED


    Με πτωτικές τάσεις έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζ. Πάουελ.

    Παρά την αισιοδοξία των επενδυτών για επικείμενη μείωση των επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα, ο επικεφαλής της Fed εμφανίστηκε να παραμένει σταθερός στην γραμμή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για διατήρηση τους στο ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος του 2019. Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης σήμερα στο Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη, ξεκαθάρισε πως η κεντρική τράπεζα δεν χαράζει την πολιτική της με βάση τις πολιτικές πιέσεις, μια σπόντα για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κάλεσε ξανά τη Fed να μειώσει τα επιτόκιά της.

    «Πολλά μέλη της κεντρικής τράπεζας κρίνουν ότι το επιχείρημα για μία κάπως πιο επεκτατική πολιτική έχει ενισχυθεί. Αλλά λαμβάνουμε επίσης υπόψη ότι η νομισματική πολιτική δεν θα πρέπει να αντιδρά με υπερβολικό τρόπο στα οικονομικά δεδομένα ή στη βραχυπρόθεσμη τάση στο κλίμα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενισχύσει την αβεβαιότητα», ανέφερε.

    Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στην επικείμενη συνάντηση του Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του στο τέλος της εβδομάδας, αλλά καισ την κρίση στο Ιράν.

    Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 179,32 μονάδων (-0,67%), στις 26.548,22 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 6 έκλεισαν με άνοδο, με τη μεγαλύτερη να σημειώνει η αλυσίδα φαρμακείων Walgreens (+1,92%). Η μετοχή της Pfizer παρέμεινε αμετάβλητη ενώ από τις υπόλοιπες 23 μετοχές, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Microsoft (-3,16%).

    Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500,  έκλεισε με πτώση 27,97 μονάδων (-0,95%), στις 2.917,38 μονάδες, με 10 από τους 11 κλάδους του να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος, με μοναδική εξαίρεση τον κλάδο των «υλικών», που παρέμεινε αμετάβλητος.

    Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 120,98 μονάδων (-1,51%), στις 7.884,72 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ