• ΑΓΟΡΕΣ

    Νωρίτερα η ραστώνη των εορτών στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 16 εκατ. ευρώ, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί στις 888 μονάδες.

    Πρόκειται για κινήσεις περισσότερο συντήρησης, δεδομένου ότι η χρονιά έχει κλείσει για τους ξένους διαχειριστές, οπότε το να περιορίζουν ή να αυξάνουν σχετικά τις θέσεις τους δεν αλλάζει κάτι στην ευρύτερη εικόνα, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Υπό αυτά τα δεδομένα, μπορεί ο στόχος των 900 μονάδων να μην έχει καταρριφθεί, δημιουργώντας νέο βατήρα έναρξης του 2020, αλλά τα κέρδη 45% όλο το 2019 δεν είναι και λίγα. Το αντίθετο είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ των αναδυόμενων αγορών.

    Η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς αυτή την ώρα γίνονται ανακοινώσεις από την διοίκηση της επιχείρησης για το business plan, οι απώλειες διαμορφώνονται στο 1,2%, στα 3,87 ευρώ και με όγκο 440 χιλιάδες τεμάχια. Πιέσεις βγαίνουν στον τραπεζικό κλάδο με την Eurobank να υποχωρεί περισσότερο 1,67% και ακολούθως η Εθνική 1,3%.

    Οι όποιες πιέσεις στην αγορά εξισορροπούνται από την ανοδική κίνηση της Coca Cola, στα 29,92 ευρώ, την κίνηση άνω των 13 ευρώ στον ΟΤΕ και τις περιορισμένου εύρους ρευστοποιήσεις στην Alpha, ενώ σε θετικό πρόσημο, άνω των 3,04 ευρώ, ενισχύεται η Πειραιώς.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 61 υποχωρούν, έναντι 28 που ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ