• sports

    Καταλονία: Ζήτησε αναβολή του αγώνα της με τη Λας Πάλμας η Μπαρτσελόνα – Χωρίς κόσμο το γήπεδο

    • NewsRoom


    Την αναβολή του αγώνα της με την Λας Πάλμας ζήτησε η Μπαρτσελόνα, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην Καταλονία, με τους τραυματίες να ξεπερνούν του 330. Ωστόσο, έπειτα από τις πιέσεις της Λας Πάλμας και της Ομοσπονδίας, ο αγώνας θα γίνει κανονικά, χωρίς όμως θεατές.

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 17:15, ωστόσο οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα φαίνονταν αρχικά αποφασισμένοι να μην κατέβουν στη σέντρα.

    Ωστόσο η Ομοσπονδία για να αποφασίσει την αναβολή ενός αγώνα θα πρέπει να συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Ισπανία, η αστυνομία δεν έχει αποστείλει κανένα σχετικό έγγραφο με το οποίο να επικαλείται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

    Από την πλευρά της η Λας Πάλμας, η οποία ταξίδεψε κανονικά στην Βαρκελώνη, ετοίμασε για το  σημερινό παιχνίδι μια φανέλα με την σημαία της Ισπανίας και την σημερινή ημερομηνία.

    Αν η Μπαρτσελόνα επέμενε στην απόφασή της, χωρίς να λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας, τότε θα έχανε τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3 και θα κινδυνεύει με επιπλέον αφαίρεση βαθμών. Αυτό φαίνεται πως τελικά έπεισε  την Μπαρτσελόνα, η οποία ζήτησε  να  μην αγωνιστεί με κόσμο στο γήπεδο.

    Στην ανακοίνωση της, η  Μπαρτσελόνα αναφέρει:

    «Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει όσα λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη της Καταλονίας, με σκοπό να αποτρέψουν τους πολίτες να εξασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα και την ελεύθερη γνώμη τους.

    Ως επακόλουθο το συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε ότι η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στη Λας Πάλμας, αλλά θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ακολουθώντας την απαίτηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αρνήθηκε να αναβάλει τον αγώνα».


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταλονία: Βίαια επεισόδια έξω από τα εκλογικά κέντρα, με εκατοντάδες τραυματίες (pics+video) (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ