• ΑΓΟΡΕΣ

    Μενίδι: Ελεύθερος ο 23χρονος μέχρι να δικαστεί η έφεση του

    Μενίδι


    Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έφεση του 23χρονου, ο οποίος δεν κατηγορείται για την δολοφονία του παιδιού. Ωστόσο προτού το δικαστήριο ανακοινώσει αν θα δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση του, αν δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι το εφετείο του ή αν θα οδηγηθεί στη φυλακή, ο συνήγορος υπεράσπισής του, είχε υποβάλει αίτημα εξαίρεσης της δικαστίνας και της εισαγγελέως κατηγορώντας τους για μεροληψία και επιβολή εξοντωτικής ποινής για ένα πλημμέλημα.

    Ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας αναπτύσσοντας το αίτημα εξαίρεσης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο 23χρονος έχει λευκό ποινικό μητρώο. “Πρόκειται -είπε- για ποινή εξοντωτική, η οποία επιβάλλεται λογω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί , ενώ δεν έχει καμία σχέση και δεν κατηγορείται, για την απώλεια του άτυχου παιδιού. Το Σάββατο , δικάστηκαν άλλα δυο άτομα που συνελήφθησαν γιατί επίσης πυροβολούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών απο το ίδιο δικαστήριο(σ.σ με άλλη συνθεση). Πώς γίνεται τώρα να επιβάλλεται τέτοια ποινή;”

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ.Γλύκας υποστήριξε: “Η δικαστική απόφαση ειναι αποφαση μεροληψίας. Μια απόφαση κατα παραγγελία εξόντωσης του κατηγορουμένου. Το τμήμα ανθρωποκτονιών ειπε πως δεν έχει καμμία σχέση με το θάνατο του παιδιού . Παραδέχτηκε, ενώ θα μπορούσε να το αρνηθεί αφού δεν βρέθηκαν ούτε η καραμπίνα, ούτε σκάγια , ούτε κάλυκες και δεν τον είδε κανείς, ότι έριξε έναν- δυο πυροβολισμούς σε ένα γλέντι. Και γιαυτό τον τιμωρούν εξοντωτικά; “

    Ο 23χρονος βρισκόταν σε σπίτι σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σχολείο που έχασε τη ζωή του ο Μάριος. Στην απολογία του ο 23χρονος υποστήριξε ότι πυροβόλησε μια- δυο φορές με καραμπίνα καθώς βρισκόταν με φίλους του στο σπίτι και “γιορτάζαμε για την αδελφή μου”, όπως είπε.

    Την ίδια ημέρα σε ένα άλλο σπίτι, λίγο μακρύτερα από το σχολείο γινόταν άλλο γλέντι με πυροβολισμούς γιατί δεν προφυλακίστηκαν δυο γυναίκες- η μητέρα και η σύζυγος- ενός 17χρονου που είχαν συλληφθεί για κατοχή 230 γραμμαρίων ηρωίνης και 30 γραμμαρίων κοκαΐνης.

    Οι δυο συλληφθέντες δικάστηκαν το Σάββατο και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή ή μετατροπή κατά περίσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντίθετα ο 23χρονος ζήτησε τριήμερο καθώς απουσίαζε ο δικηγόρος του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μενίδι: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει λύση στις υποθέσεις του 11χρονου Μάριου και των Ρομά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολεμικό κλίμα στο Μενίδι: Αστυνομικοί δεν άφησαν κατοίκους να πάνε στον καταυλισμό των Ρομά (video)

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το απόλυτο χάος στο Μενίδι: Οργή του κόσμου για τους Ρομά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ