• ΑΓΟΡΕΣ

    Ξεπέρασε το «φράγμα» των 840 μονάδων το ΧΑ


    Με τα στόχαστρα στραμμένα σε πορεία ανόδου είναι σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την πλειονότητα των τίτλων, να «επικροτούν» αυτή του την διάθεση, χωρίς να καταγράφονται υπερβολές στην αγορά.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,60% στις 843 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

    Εν αναμονή μιας εξόδου της χώρας στις αγορές, βρίσκεται η ελληνική αγορά, κινούμενη ήπια θετικά και γνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο έργο. Παρά τη συμπαράσταση των εταίρων – δανειστών λοιπόν, είναι εμφανές πως το θετικό σενάριο δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί.

    Λέγοντας «θετικό σενάριο» εννοούμε την επίτευξη ενός ελαφρώς βελτιωμένου επιτοκίου σε σχέση με εκείνο του πενταετούς ομολόγου του 2014. Τότε τον Απρίλιο του 2014 το ομόλογο είχε εκδοθεί με επιτόκιο 4,75% αλλά η τιμή αγοράς του ήταν κάτω του 100% της ονομαστικής.

    Στο ταμπλό τώρα:

    Η μετοχή του Ελλάκτωρα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της ανόδου, μετά την πτωτική στασιμότητα της Παρασκευής, κινούμενη σήμερα με κέρδη 4%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΛΠ, Αττικής, Πειραιώς, Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, ΕΧΑΕ και Εθνική.

    Ήπια ανοδικά κινείται η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, η Grivalia, η Λάμδα, η Folli Follie, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Alpha Bank, η Jumbo, η Aegean, ο ΟΤΕ και η Eurobank, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Βιοχαλκο, ΕΕΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης, χωρίς καμιά τους να υπερβαίνει το 1% στις απώλειες της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Σε 120 δόσεις η ρύθμιση χρεών έως 50.000 ευρώ -Τα κριτήρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HSBC Ελλάδας: Aλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αlpha Bank: Ανάγκη για ποιοτικές θέσεις απασχόλησης



    ΣΧΟΛΙΑ