• ΑΓΟΡΕΣ

    Βρίσκει τα πατήματά του το ΧΑ – Ένα βήμα πιο κοντά στις 850 μονάδες

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Την σταθερότητα μοιάζει πως αναζητά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), μετά τη χθεσινή άνοδο, η οποία το έφερε ένα βήμα κοντύτερα στο επίπεδο των 850 μονάδων, το οποίο θεωρείται καταλύτης για τα επόμενα βήματα της αγοράς.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% στις 842 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

    Δύσκολος στόχος, σύμφωνα με αναλυτές, τα επίπεδα των 850-855 μονάδων, ιδιαιτέρως ένεκα συγκυριακών παραγόντων, όπως η στάση πολλών χαρτοφυλακίων τα οποία βρίσκονται σε «φάση αδράνειας» για τις θερινές διακοπές τους.

    Στην ανατροπή αυτού του κλίματος μπορεί να συμβάλλει και η έξοδος του ελληνικού δημοσίου στις αγορές, καθώς παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

    Στο ταμπλό τώρα, η ΕΧΑΕ κάνει σημαντική ανοδική κίνηση με κέρδη 2%, με τις Ελλάκτωρ και Λάμδα να είναι στο +1% έκαστη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Φουρλής, Grivalia, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Folli Follie και Ελληνικά Πετρέλαια.

    Στον αντίποδα, η Aegean υποχωρεί κατά 1%, με τις Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ, ΟΛΠ, Eurobank, Jumbo και Εθνική να διορθώνουν ήπια, χωρίς η πτώση τους να ξεπερνά το 1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Βαρουφάκης μας έκανε πειραματόζωα. Και δεν του έχει ασκηθεί ακόμα ποινική δίωξη. Γιατί;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύδροι Βρούτση για Τσίπρα: Έκθετη η κυβέρνηση, «χάθηκαν» πόροι 859 εκατ. για τις συντάξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Δίνουν πίσω από 170 έως 2.750 ευρώ λόγω λαθών στον υπολογισμό του ΕΦΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ