• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι τραπεζικές μετοχές του ΧΑ εν δράσει

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Ξεπέρασε τη «νωχελική» του διάθεση το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) σήμερα, καταγράφοντας θετική πορεία, παρά τους μειωμένους συναλλακτικούς του ρυθμούς, στην πλειονότητα των τίτλων.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 844 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 837 και 845 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 46 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,58%, στις 2.182,42 μονάδες, ενώ στο +0,03% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.068,56 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,17% στις 1.085,16 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο John Paulson, o πρόεδρος της Paulson & Co, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 12,4 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας, ήταν ο Ευάγγελος Στασινόπουλος, μεγαλομέτοχος της Βιοχάλκο, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 8,8 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά μοιάζει «αγκιστρωμένη» στα τρέχοντα επίπεδα, παρά τα ελάχιστα κεφάλαια που αποδίδουν. Αν και στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης λοιπόν υπήρχε έντονη κινητικότητα, σταδιακά το φαινόμενο αυτό μειώθηκε, με τον τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

    Εν αναμονή λοιπόν μιας εξόδου της χώρας στις αγορές, βρίσκεται η ελληνική αγορά, κινούμενη ήπια θετικά και γνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο έργο. Παρά τη συμπαράσταση των εταίρων – δανειστών, είναι εμφανές πως το θετικό σενάριο δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς έκλεισε στο +4%, διακινώντας πάνω από το 1/5 του σημερινού όγκου, με την Ελλάκτωρ να ολοκληρώνει στο +3,51%, ένα ποσοστό που διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Κέρδη 3% και για την Εθνική, με τις Grivalia και Τιτάν να κλείνουν με άνοδο 2% έκαστη.

    Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Alpha Bank, ΕΧΑΕ και Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Φουρλής, Σαράντης, Jumbo, ΜΕΤΚΑ, Attica Bank και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο έχασε τα 3 ευρώ, καθώς έκλεισε με απώλειες 3%, με την Motor Oil να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με πτώση 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και ΕΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φωκίων Καραβίας: Ολοκληρώνει την αναδιάρθρωση της Eurobank στο εξωτερικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάμι Φάις στο mononews.gr: «Ευκαιρίες σαν την Καλογήρου δίνονται μια φορά στη ζωή»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Citi κερδίζει διακρίσεις στα ετήσια βραβεία Global Euromoney Awards for Excellence



    ΣΧΟΛΙΑ