• ΑΓΟΡΕΣ

    Την διήμερη άνοδο στο ΧΑ ακολουθούν ρευστοποιήσεις

    Χρηματιστήριο


    Σε στάση διόρθωσης κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τα χαρτοφυλάκια να προβαίνουν εν μέρει σε ρευστοποιήσεις  των κερδών του διημέρου της ανοδικής αντίδρασης. Ωστόσο δεν καταγράφονται υπερβολικές κινήσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,36% στις 823 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

    Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, η διαπραγμάτευση της οποίας ξεκίνησε σήμερα, μετά το reverse split. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς άρχισε στα 4,64 ευρώ, με τη μετοχή τώρα να βρίσκεται στα 4,75 ευρώ με άνοδο 2,37%.

    Η αγορά λοιπόν βρίσκεται εν αναμονή από τη μία των αποτελεσμάτων ορισμένων εισηγμένων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως σήμερα του ΟΤΕ, και από την άλλη των διεργασιών που εξελίσσονται αναφορικά με τις σχέσεις της χώρας με τους πιστωτές, μετά και την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος.

    Οι Ευρωπαίοι μοιάζουν ανήσυχοι για τη δίκη του Α. Γεωργίου, σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία. Υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ επεσήμανε πως δεν ήταν βέβαιο ότι η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στο πρόγραμμα διάσωσης, «αλλά η γενική θέση θα είναι αυτή της ισχυρής στήριξης για τον Α. Γεωργίου. Τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος επικυρώθηκαν από την Eurostat», υπογράμμισε ο διπλωμάτης ο οποίος πρόσθεσε πως θα του προκαλούσε εντύπωση εάν δεν υπήρχε ομοφωνία σε αυτή την προσέγγιση.

    Αναφορικά με χρηματιστηριακές πηγές, η επενδυτική συμπεριφορά έχει αντίκτυπο και σε μεμονωμένες μετοχές, όπως εκείνη στη ΔΕΗ, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νέα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα που θα ισχύουν για τις μεγάλες μονάδες καύσης.

    Στο ταμπλό τώρα:

    Υπό αυτά τα δεδομένα στη μετοχή της ΔΕΗ ασκούνται σημαντικές πιέσεις σήμερα, οδηγώντας σε πτώση κατά 2,24%, ενώ οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Λάμδα, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Attica Bank, Grivalia και Aegean ακολουθούν, σημειώνοντας απώλειες άνω του 1%.

    Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Folli Follie, Βιοχαλκο, Σαράντης και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, Jumbo, Μυτιληναίος και ΕΕΕ κινούνται με μικρά κέρδη. Τα Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύονται κατά 1,15% και η Τιτάν κατά 1,22%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Παρέμειναν αμετάβλητα τα δάνεια σε επιχειρήσεις-νοικοκυριά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισχυρό πρέσινγκ Στουρνάρα στους τραπεζίτες για τα «κόκκινα» δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Αυτές είναι οι δυο μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ