• ΑΓΟΡΕΣ

    Θετικό το κλίμα για το ΧΑ – Πτώση κατά 3% για την Grivalia


    Σε σταθερή θετική πορεία σήμερα (19 Μαΐου) το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να στρέφεται στο εύρος 780-800 μονάδων, μέχρις ότου να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το Eurogroup της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,47% στις 787 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

    Σε κατάσταση αναμονής για το Eurogroup της 22ας Μαΐου, στο οποίο η Ελλάδα είναι 3ο τελευταίο θέμα. Βασική επιδίωξη είναι η συζήτηση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της 2ης αξιολόγησης και παράλληλα να αναδειχθεί η “συνολική συμφωνία” για το χρέος και το ΔΝΤ με τις πιθανότητες να γίνει το δεύτερο στο 50%, όπως υπογράμμισε προχθές αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Πάντως η σταθερότητα του ΧΑ σήμερα, αντανακλάται και στην αγορά ομολόγων, στην οποία παρόλο που οι επενδυτές κάνουν έντονο λόγο  για τους τίτλους της ευρωπεριφέρειας και κυρίως στα ιταλικά και στα πορτογαλικά, οι ελληνικοί τίτλοι δεν έχουν τραβήξει την προσοχή.

    Στο ταμπλό τώρα, το +3,40% της Εθνικής και το +3,04% της Πειραιώς στηρίζουν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΟΛΠ, Eurobank, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Motor Oil και ΜΕΤΚΑ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Follie, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΕΕ.

    Στον αντίποδα, η Grivalia σημειώνει απώλειες 3%, με την Jumbo και την Τιτάν να την ακολουθούν με πτώση κατά 1%. Χαμηλότερες του 1% είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, Aegean, Βιοχαλκο και Σαράντης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει το 4ο Μνημόνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μυστικό για να βγούμε στις αγορές (που μάλλον είναι απίθανο)



    ΣΧΟΛΙΑ