• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο προσκήνιο οι τραπεζικές μετοχές στο ΧΑ


    Τα ηνία έχουν αναλάβει οι τραπεζικές μετοχές αυτή την ώρα  στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο αν και άρχισε τη συνεδρίαση κινούμενο σε σταθερή τροχιά, πλέον βρίσκεται στο “κόκκινο”. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,56% στις 774 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά στέκεται εν αναμονή των εξελίξεων της 15ης Ιουνίου αναζητώντας την ύπαρξη μίας λύσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

    Οι Γερμανοί από την πλευρά τους δείχνουν μια επιθυμία να μετατεθεί το ζήτημα αυτό για μετά τις εκλογές τους, αλλά παρόλα αυτά το ΔΝΤ αναζητά μια έγγραφη λύση, ακόμα και αν δεν βάλει νέα χρήματα στο τραπέζι. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καίριας σημασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

    Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι εξελίξεις θεωρούνται δεδομένες, επομένως σημαντικό είναι το τι θα γίνει σχετικά με το ζήτημα του χρέους, μιας και αυτό θα είναι το γεγονός που θα μας δώσει τουλάχιστον στο σύντομο μέλλον την λύση και θα «οδηγήσει» ακόμα περισσότερα κεφάλαια να εισρεύσουν στην αγορά.

    Είναι σημαντικός, τόσο για το χρηματιστήριο όσο και για το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός δανεισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα αρνητικό στοιχείο είναι η απώλεια του πρώτου εξαμήνου, γεγονός που οδηγεί σε δυσκολία να επιτευχθούν οι στόχοι για το ΑΕΠ του 2017.

    Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή, η Eurobank και η Πειραιώς σημειώνουν απώλειες 4%, 5% και 6% αντίστοιχα, επηρεάζοντας σημαντικά τον γενικό δείκτη. Απώλεια 2% σημείωσαν η Alpha Bank και η Aegean. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Εθνική και ΟΠΑΠ.

    Στον αντίποδα, η ΔΕΗ κρατά τα κέρδη της στο 3%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil, Folli Folle και Τιτάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρινόπουλος: Περίεργες μεθοδεύσεις με διαρροή εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: Θα κατεβει ο Μαρινάκης στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ;



    ΣΧΟΛΙΑ