• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο επίκεντρο ΔΝΤ και έξοδος στις αγορές για το ΧΑ


    Προσπάθεια να διατηρήσει τα επίπεδα των 850 μονάδων καταβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), θέτοντας στα στόχαστρα την έκδοση του ελληνικού ομολόγου αλλά και την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα δημοσιοποιήσει αύριο το ΔΝΤ.

    Ο Γενικός Δείκτης κινείται με σημαντικές διακυμάνσεις και οριακή άνοδο της τάξης του 0,11% και στις 849 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται τόσο ο FTSE 25 με κέρδη 0,24% όσο και ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος ενισχύεται 0,22%. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

    Μικτά τα πρόσημα για τις τράπεζες με την Πειραιώς και την Eurobank από την μία να καταγράφουν αμυντική στάση και να σημειώνουν άνοδο κατά 0,80% και στα 0,2520 ευρώ και 0,61% και στα 0,9960 ευρώ αντίστοιχα. Ενώ από την άλλη πτώση 0,83% σημειώνει η Εθνική Τράπεζα στα 0,3570 ευρώ, ενώ στο -0,44% βρίσκεται η Alpha Bank και στα 2,26 ευρώ.

    Από τον FTSE 25, οι περισσότεροι τίτλοι κινούνται στα θετικά, με εξαίρεση τις Jumbo, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Folli Follie, ΟΠΑΠ και Fourlis. Ανοδικά ξεχωρίζει η Lamda Development με κέρδη 2%, η Attica Bank με άνοδο 1,74% και η Βιοχάλκο με κέρδη 1%.

    Η μετοχή της ΔΕΗ κινείται και σήμερα ανοδικά με κέρδη 1,29%, ενώ οριακά κέρδη εμφανίζει ο ΟΤΕ στο +0,09%.

    Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το “πότε” η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, γεγονός που έχει δημιουργήσει αρκετή μεταβλητότητα στην αγορά.

    Ενώ σημαντικό στοιχείο, ούτως ώστε να ξεθολώσει το τοπίο αναφορικά με το ζήτημα αυτό, είναι το επίπεδο του yield του 10ετούς το οποίο “πρέπει” να πέσει κάτω από το 5%.

    Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές του Bloomberg, ένας λόγος της καθυστέρησης της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές αυτήν την εβδομάδα αποτέλεσε το ανώτατο όριο για το ελληνικό χρέος που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Το ανώτατο αυτό όριο καθιστά την χώρα ανήμπορη στην έκδοση άλλου χρέους μέχρι να αποπληρώσει κάποιο από αυτό που χρωστάει, απόρροια αυτού είναι η αναμονή τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου όταν θα πληρώσει άλλα 4 δισ. ευρώ σε ομόλογα της ΕΚΤ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλεγχος στις συντάξεις που εκδόθηκαν το 2017 – Έως και 20% το δείγμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα χέρια της Ferrovie Dello Stato η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από… χρυσό τα εκκαθαριστικά – Στα 1.350 ευρώ ο μέσος φόρος



    ΣΧΟΛΙΑ