• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε αντίπερα όχθες ΧΑ και τζίρος – Μεγάλος ευνοημένος ο «Mr Jumbo»

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Ομίλου Jumbo


    Ήπια ανοδικά έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), εξισορροπώντας την πτωτική πορεία των δύο προηγούμενων ημερών, αλλά χωρίς να υπάρχουν έντονοι συναλλακτικοί όγκοι. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,61% στις 779 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 776 και 780 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο ελληνικό Χρηματιστήριο, μεγάλος ευνοημένος της ημέρας ήταν ο Απόστολος Βακάκης, αποκαλούμενος ως ο «Mr Jumbo», οι μετοχές του οποίου έκλεισαν με κέρδη 7,2 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,46%, στις 2.068,40 μονάδες, ενώ στο +0,80% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 998,42 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,71% στις 980,14 μονάδες.

    Αν και σήμερα «πρασίνισε» το ταμπλό του ΧΑ, ο τζίρος μειώθηκε ακόμη περισσότερο, θυμίζοντας τις ημέρες των πρώτων μηνών του 2017 όπου η κίνηση ήταν περιορισμένη.

    Σημαντικά μειωμένοι παρουσιάστηκαν και οι συναλλακτικοί ρυθμοί της αγοράς, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την στάση αναμονής που επικρατεί, λόγω του θολού τοπίου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Ένα δείγμα άλλωστε γι’ αυτό αναμένεται να λάβει σήμερα από το EuroWorking Group.

    Θολό είναι αυτή τη στιγμή το τοπίο στην αγορά καθώς όλοι αναμένουν να κλείσει η αξιολόγηση, να εκταμιευτεί η δόση, αλλά το ΔΝΤ να μη συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα αποσαφηνιστούν.

    Στο ταμπλό τώρα, τα κέρδη των Βιοχαλκο, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ, τα οποία ξεπέρασαν το 2%, στήριξαν την επαναφορά του γενικού δείκτη κοντά στις 780 μονάδες, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Motor Oil, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, ΔΕΗ και Πειραιώς.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Folli Follie, Λάμδα, ΜΕΤΚΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Σαράντης, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Τιτάν, ΕΧΑΕ, Grivalia και Ελληνικά Πετρέλαια. Απώλειες που έφτασαν το 1,50% έκλεισε η ΕΕΕ, η ΓΕΚ Τέρνα και η Ελλάκτωρ ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στο -2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΘ: Αυξήθηκε κατά 7,5% η διακίνηση containers το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ