• ΑΓΟΡΕΣ

    Σταθερό το ΧΑ ένεκα Eurogroup – Πτώση κατά 6% για Grivalia

    Σκηνή από την ταινία The Big Short. Σκηνοθέτης: Άνταμ ΜακΚέι. Εισπράξεις: 133,4 εκατομμύρια USD. Βραβεία: Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.


    Μικρά κέρδη σήμερα (Παρασκευή 19 Μαΐου) για το Χρηματιστήριο Αθηνών (XA), το οποίo βρίσκει την ισορροπία του για τις πιέσεις που δέχτηκαν ορισμένοι τίτλοι του, στην προσπάθειά του να κρατήσει τα επίπεδα μέχρι να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το Εurogroup της 22ας Μαΐου.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 784 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 784 μονάδων (+0,14%) και 792 μονάδων (+1,16%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 79 εκατ. ευρώ.

    «Αδιάφορη» θα μπορούσε να αξιολογηθεί η έως τώρα διόρθωση του ΧΑ. Παρόλα αυτά το σενάριο διόρθωσης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια καθαρή υποχώρηση τιμών με άμεσο στόχο την ζώνη τιμών των 740 μονάδων είτε ως πλάγια κίνηση που θα επανέφερε μια πιο φυσιολογική κλίση ανόδου στην χρονοσειρά του Γενικού Δείκτη δεδομένων των αναλογιών της ανόδου που υπήρχε.

    Στο ταμπλό τώρα, το κόκκινο και το πράσινο ήταν μοιρασμένα, με το +3% της Πειραιώς και της Εθνικής αλλά και το +2% της Motor Oil να στηρίζουν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη. Επίσης, άνω του +1% ήταν τα κέρδη σε Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ, ΟΤΕ και ΟΛΠ, ενώ μικρότερη του 1% ήταν η άνοδος σε Folli Follie και ΕΧΑΕ.

    Στον αντίποδα, η Grivalia σημείωσε απώλειες που έφτασαν το 6%, με τις ΟΠΑΠ και Βιοχαλκο να ακολουθούν με πτώση 2% έκαστη. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ρίχνει φως» η ΔΕΗ στο Project Μελίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέργιος Πιτσιόρλας: Η αβεβαιότητα λήγει – Υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δ. Παπαδημούλης: Πρέπει να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία στο Eurogroup



    ΣΧΟΛΙΑ