• ΑΓΟΡΕΣ

    Με σταθερά ανοδικά βήματα κινείται το ΧΑ

    κατασχέσεις


    Με θετικό πρόσημο συνεχίζει να κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τα εμπόδια ωστόσο από τη δυστοκία που υπάρχει γύρω από την τυπική ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης, να αφήνουν το αποτύπωμα τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,46% στις 778 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 27 εκατ. ευρώ.

    Επιπλέον, το ΧΑ από τις 26 Μαΐου βρίσκεται εντός του εύρους των 770-790 μονάδων, προσπαθώντας να ανατρέψει την κατάσταση μέσω της διόρθωσης μόνο σε επίπεδο τίτλων, ούτως ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος σε πολλά χαρτοφυλάκια.

    Σημαντικά μειωμένοι παρουσιάζονται και οι συναλλακτικοί ρυθμοί της αγοράς, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την στάση αναμονής που επικρατεί, λόγω του θολού τοπίου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Ένα δείγμα άλλωστε γι’ αυτό αναμένεται να ληφθεί σήμερα από το EuroWorking Group.

    Σήμερα συνεδριάζει δια ζώσης στο Βλέντ της Σλοβενίας το τακτικό και προγραμματισμένο εδώ και καιρό EuroWorking Group που προετοιμάζει την επόμενη υπουργική Σύνοδο, όπου ο ελληνικός απολογισμός θα γνωστοποιηθεί  από τον κ. Χουλιαράκη στους επιτελείς των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης μαζί με τους θεσμούς.

    Εν ολίγοις θα γίνουν ξεκάθαρες οι θέσεις των θεσμών, της Γερμανίας και του ΔΝΤ, για πρώτη φορά μετά το «άκαρπο» Eurogroup της 22ας Μαΐου. Έπεται η ημερομηνία-ορόσημο της υπουργικής συνόδου της 15ης Ιουνίου.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, η Τέρνα Ενεργειακή, η Motor Oil, η Βιοχαλκο, η Εθνική και ο ΟΛΠ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Eurobank, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Alpha Bank, Jumbo, Folli Follie, Grivalia, Μυτιληναίος και Λάμδα.

    Στον αντίποδα, σημαντικό βαρίδι στην αγορά αποδεικνύεται η Ελλάκτωρ, η οποία υποχωρεί κατά 5%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με απώλειες 1,39%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Τιτάν, ΕΧΑΕ και ΕΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Στασινόπουλος στο mononews: «Η Βιοχάλκο επένδυσε 400 εκατ. στην Ελλάδα από τότε που άλλαξε έδρα»

     



    ΣΧΟΛΙΑ