• ΑΓΟΡΕΣ

    Στα «πράσινα» το ΧΑ – Μειωμένοι οι συναλλαγματικοί ρυθμοί

    stock


    Σταθερή ανοδική πορεία καταγράφει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), μειώνοντας ωστόσο τους συναλλαγματικούς ρυθμούς του και αντιμετωπίζοντας «πρόσωπο κατά πρόσωπο» την κλιμάκωση των διεργασιών ένεκα της συνεδρίασης του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,34% στις 787 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

    Το βλέμμα λοιπόν της αγοράς είναι στραμμένο στο προσεχές Eurogroup, με τους πιστωτές να θεωρούν πλέον την λύση για το ελληνικό χρέος, ουτοπικό σενάριο, θέτοντας έτσι στο επίκεντρο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Γεγονός που διαφαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση για την ατζέντα της συνεδρίασης, αναφορικά με την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, θα συνδιαλλαγούν σχετικά με την επικαιροποιημένη εκτίμηση των Θεσμών όσον αφορά στην εφαρμογή των αποκαλούμενων προαπαιτούμενων (prior actions).

    Χωρίς «φρούδες» ελπίδες λοιπόν, η αγορά προσμένει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ούτως ώστε να επανακάμψει -σε κάποιο βαθμό- η οικονομία. Με το ύψος της δόσης να μην είναι ακόμη προσδιορισμένο, η αγορά αναμένει τον ESM έτσι ώστε να προτείνει το μέγεθος και το σχήμα της εκταμίευσης του επόμενου πακέτου δόσεων.

    Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα, η Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank και η Βιοχαλκο καταγράφουν άνοδο γύρω στο 2%, στηρίζοντας την παραμονή του γενικού δείκτη σε θετικά εδάφη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Λάμδα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Εθνική, ΟΤΕ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Jumbo, Τιτάν, Μυτιληναίος και ΟΛΠ, χωρίς όμως καμιά τους να σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοντέλο ΔΟΛ και για άλλους 50

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Η Cyprus Bank πουλάει την Επενδυτική Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στις Κυπριακές Τράπεζες. Όλες οι λεπτομέρειες!!!

     



    ΣΧΟΛΙΑ