• ΑΓΟΡΕΣ

    Σκληρή μάχη δίνει το ΧΑ για την διατήρηση της ανοδικής του πορείας

    κατασχέσεις


    Αμυντική στάση διατηρεί έναντι των πωλητών αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο έχει μεταβάλλει το πρωινό αρνητικό κλίμα, με τη βοήθεια αρκετών δεικτοβαρών, μη τραπεζικών, τίτλων. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 0,90% στις 770 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 71 εκατ. ευρώ.

    Αν και η έναρξη της συνεδρίασης προϊδέασε ότι το ΧΑ θα κάνει τη διόρθωση που χρειαζόταν μετά από δέκα σερί ανοδικές συνεδριάσεις, εντούτοις οι αγοραστές δεν παραιτούνται εύκολα, παίρνοντας πλέον τα ηνία από εκείνους που ήθελαν να πιέσουν τις τιμές χαμηλότερα. Με τη βοήθεια του ενεργειακού κλάδου, το ΧΑ πλέον κινείται θετικά, συνεχίζοντας το ανοδικό του σερί.

    Στο ταμπλό τώρα, οι Motor Oil και η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν κέρδη 4% και 3% αντίστοιχα, με τις ΓΕΚ Τέρνα και ΕΕΕ να καταγράφουν άνοδο γύρω στο 3%. Ανώτερα του 1% είναι τα κέρδη σε Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΜΕΤΚΑ και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Τιτάν, Λάμδα και ΟΤΕ.

    Στον αντίποδα, η Folli Follie αποκλιμακώνει ελαφρώς τις πιέσεις της, κινούμενη στο -4,20%. Στη μετοχή διακινήθηκαν δύο πακέτα, 1,5 εκατ. και 150 χιλ. μετοχών, στην τιμή των 20 ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες “παραλήπτες” των πακέτων, τα οποία αντιστοιχούν στο 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, ήταν ξένοι επενδυτές, ενώ η διάθεση έγινε από insiders.

    Επίσης, απώλειες 2% σημειώνει η Grivalia. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, Jumbo και ΟΠΑΠ, ενώ χωρίς μεταβολή κινούνται οι Σαράντης και ΟΛΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραπεζικές μετοχές: Έκαναν ράλι. Και τώρα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nέες αλλαγές στα capital controls: Πότε και πόσο αυξάνεται το όριο αναλήψεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αύξηση φόρων έως και 36% για τους ελεύθερους επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ