• ΑΓΟΡΕΣ

    «Σκαρφαλώνει» πάνω από τις 830 μονάδες το ΧΑ

    κατασχέσεις


    Σε ανοδική πορεία πάνω από τις 830 μονάδες κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τις επιλεκτικές κινήσεις των χαρτοφυλακίων να του ασκούν επιδράσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,74% στις 834 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

    Ιδιαιτέρως χαμηλές είναι οι βλέψεις για την σημερινή συνεδρίαση, καθώς η πλειοψηφία των χαρτοφυλακίων απουσιάζει λόγω των ημερών. Άλλωστε, πολλοί τίτλοι, ακόμη και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, έχουν διακινήσει μερικές δεκάδες τεμάχια, με την προσοχή να έχει εστιαστεί στην μετοχή της Εθνικής, η οποία καταγράφει το ήμισυ του συναλλακτικού όγκου.

    Όπως αναφέρει και η Merit, χαμηλού ενδιαφέροντος θα είναι η σημερινή συνεδρίαση λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης ειδησεογραφίας και της επίσης χαμηλής μεταβλητότητας των διεθνών αγορών. Μάλιστα, οι αναλυτές της εκτιμούν το εύρος διακύμανσης των 800-860 μονάδων του γενικού δείκτη είναι πιθανό σενάριο ενδεχομένως μέχρι και το τέλος του μήνα.

    Παράλληλα, υποστηρικτικός παράγοντας είναι και η άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι ανησυχίες που πυροδότησε, την προηγούμενη εβδομάδα, η κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, παρουσιάζουν μείωση.

    Στο ταμπλό τώρα

    Η Aegean κινείται με κέρδη 2,17%, με τις ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Εθνική και Βιοχαλκο να την ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%.

    Ήπια ανοδικά κινείται η πλειονότητα των τίτλων, μεταξύ των οποίων οι Attica Bank, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Τιτάν, Motor Oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ.

    Σε αρνητικά εδάφη οι Grivalia και Λάμδα, με τις απώλειες τους όμως να μην ξεπερνούν το 0,1%, ενώ Folli Follie και ΓΕΚ Τέρνα ακόμη δεν έχουν επιλέξει πρόσημο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Deal-σταθμός για τον εφοπλιστή – Έκρηξη της μετοχής κατά 52%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal-έκπληξη: Η Attica Group «έκλεψε» την Hellenic Seaways μέσα από τα «χέρια» του E. Grimaldi

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα… μικρά βήματα της Aegean Marine έπεισαν τους επενδυτές – Θεαματική άνοδος για τη μετοχή της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ