• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε «θολά νερά» συνεχίζει να κινείται το ΧΑ


    Σε κλίμα αβεβαιότητας κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), στο οποίο κυριαρχούν τα αρνητικά πρόσημα, αλλά και ένα στενό εύρος διακύμανσης για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,70% στις 770 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14 εκατ. ευρώ.

    Αν και το ζήτημα των διαπραγματεύσεων παραμένει στάσιμο, οι διεργασίες συνεχίζονται, δίνοντας την ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να προσπαθήσει να προσεγγίσει τις εμπλεκόμενες πλευρές, για πρώτη φορά μετά το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

    Στην Φρανκφούρτη πραγματοποιείται (εξ αναβολής) το συνέδριο του Economist με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα και με τίτλο “Η επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές;”. Στο συνέδριο αυτό, θα παρευρεθούν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Στουρνάρας και Αλέξης Χαρίτσης, παράλληλα θα βρίσκονται εκεί και σχεδόν όλοι οι θεσμοί. Ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ, ο Πιερ Μοσκοβισί της Κομισιόν, αλλά και οι επικεφαλής των 3 κλιμακίων των ευρωπαϊκών Θεσμών.

    Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκκρεμεί μέρος των προαπαιτουμένων από την ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και για την καταβολή του επόμενου πακέτου δόσεων, όπως δήλωσε μέσω επιστολής που έστειλε στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

    Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει σήμερα απώλειες που φτάνουν το 2%, με τις Πειραιώς και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με πτώση 1,50% και 1,40% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά, αλλά με σημαντικές διακυμάνσεις, κινούνται οι ΔΕΗ, Jumbo, Folli Follie, ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Alpha Bank, Aegean, Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΕΕΕ και Grivalia.

    Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει άλμα 2%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Τιτάν, Motor Oil, ΜΕΤΚΑ και Σαράντης, σημειώνουν κέρδη που δεν ξεπερνούν όμως το 1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σαββίδης, Μαρινάκης και μια κυπριακή εταιρεία στη «μάχη» για την απόκτηση του ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιβάν Σαββίδης: Δριμεία επίθεση από Αλαφούζο για το Deal με το Mega

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το 20% του Mega – Στα 5 εκατ. ευρώ η συμφωνία με τον Φ. Μπόμπολα. Τι λέει η πλευρά Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ