• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε πτωτική πορεία το ΧΑ – «Αποχαιρετά» τις 800 μονάδες


    Μετά το σερί των 13 ανοδικών συνεδριάσεων, οι πωλητές σήμερα έχουν πάρει τα ηνία στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο σημειώνει ήπιες απώλειες. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,52% στις 793 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

    Η προσέγγιση των 800 μονάδων για τον γενικό δείκτη θα βάλει φρένο στο ράλι ανόδου που πραγματοποιούσε το προηγούμενο διάστημα, το οποίο ξεκίνησε στις 24 Απριλίου από τις 671 μονάδες, φτάνοντας στη χθεσινή συνεδρίαση στις 797 μονάδες.

    Οι επενδυτές βεβαίως, όπως διαφαίνεται από το ταμπλό τείνουν να «παγώσουν» τις κινήσεις των πωλητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως μέχρι τις γερμανικές εκλογές δεν πρέπει να υπάρξει κάποια εξέλιξη που μπορεί να απειλήσει την αισιοδοξία των επενδυτών για την ελληνική κεφαλαιαγορά.

    Βέβαια στο ταμπλό το «κόκκινο» κυριαρχεί σήμερα για τεχνικούς λόγους. Η Πειραιώς, η Εθνική, ο ΟΤΕ, η Eurobank,  Alpha Bank, και η ΜΕΤΚΑ σημειώνουν απώλειες πάνω από 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, ΔΕΗ, Λάμδα, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, Aegean, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

    Στον αντίποδα, πέντε μετοχές του FTSE 25, οι ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, Motor Oil και Σαράντης, κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς καμιά όμως να σημειώνει κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρχισε η δίκη για μίζες «καπέλο» εκατομμυρίων σε ορθοπεδικά της Depuy

     



    ΣΧΟΛΙΑ