• ΑΓΟΡΕΣ

    «Πρωταγωνίστρια» του ΧΑ η Coca Cola με το -4%

    Αναστάσης Δαυίδ

    Αναστάσης Δαυίδ. CEO Coca Cola HBC


    Έντονες ήταν οι πιέσεις που άσκησε από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Coca Cola, καθώς και του OTE, με το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) να κλείνει τελικά με μικρές απώλειες, παρά την αξιόλογη προσπάθεια αρκετών δεικτοβαρών μετοχών.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,35% στις 820 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 820 και 825 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,75%, στις 2.145,03 μονάδες, ενώ στο -2,12% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.072,01 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,03% στις 1.020,04 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ευάγγελος Στασινόπουλος, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως ο Πρόεδρος της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ήταν ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 9,5 εκατ. ευρώ.

    Ήπια ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα στο ΧΑ. Μάλιστα, εάν δεν ήταν το 4% της ΕΕΕ, η συνεδρίαση θα κινείτο μάλλον ουδέτερα επενδυτικά, χωρίς να αναπτυχθεί κάποια δυναμική.

    Η σημερινή στάση της ΕΕΕ είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα να προσκολληθεί η αγορά για αρκετή ώρα στο αρνητικό πρόσημο, καθώς το ειδικό βάρος της εταιρείας εμφιαλώσεων δεν επέτρεψε να αποτυπωθεί η θετική κίνηση του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος απορροφά σταθερά πάνω από το 40% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών.

    Στο ταμπλό τώρα, εκτός τις απώλειες της ΕΕΕ, ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 2%, με τη ΔΕΗ και τη Folli Follie να ακολουθούν με πτώση 1,38% και 1,91% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Φουρλής, Ελλάκτωρ, Grivalia, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Motor Oil και Τιτάν.

    Στον αντίποδα, μετά τη χθεσινή ανάπαυλα, η Βιοχαλκο επέστρεψε στην ανοδική της πορεία, κλείνοντας σήμερα με κέρδη 2,43% και πολύ κοντά στα 3 ευρώ, με τις Alpha Bank, Eurobank και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Σαράντης, ΟΛΠ, Εθνική, Jumbo, Aegean, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

    Στον Mid Cap τώρα, η μετοχή της MIG ήταν αυτή που τράβηξε τα βλέμματα, καθώς έκλεισε με απώλειες 11,66%, ενώ διακίνησε σήμερα 21,58 εκατ. τεμάχια, ήτοι τα περισσότερα στην αγορά, που διακίνησε συνολικά 61,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες άνω του 3% σημείωσαν και οι Άνεμος, Ιντρακόμ και Υγεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εxin Group: 1 δις.ευρώ ασφάλιστρα το χρόνο με την Εθνική Ασφαλιστική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο κυνήγι των καταθέσεων βγαίνουν οι τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ωνάση: Η νέα επιχειρηματική της κίνηση στην Ελλάδα και η επένδυση των 10 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ