• ΑΓΟΡΕΣ

    Παρά την έκδοση ομολόγου το ΧΑ έκανε βουτιά κατά 1,60%

    rio

    Ο Jack Laugher και ο Chris Mears από τη Μεγάλη Βρετανία προθερμαίνονται πριν τον αγώνα.


    Mετά την «άκαρπη» -για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ)- έξοδο στις αγορές , αναζητούνται άλλα ορόσημα που θα συμβάλλουν σε πιο ισχυρές μεταρρυθμίσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τόσο οι δανειστές, όσο και ο Μοσκοβισί καθώς και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Η επενδυτική εμπιστοσύνη θα είναι σε θέσει να επιστρέψει, εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις, προχωρήσει με τις αποκρατικοποιήσεις και κλείσει την τρίτη αξιολόγηση στην ώρα της. Η μη υλοποίηση των παραπάνω θα οδηγήσει αναπόδραστα τόσο σε κλείσιμο των αγορών όσο και σε νέα μνημόνια.

    Το αρνητικό κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί στο Χ.Α στέλνει τον Γενικό Δείκτη αρκετά κάτω από τις 840 μονάδες, έχοντας κινηθεί από τις αρχές της εβδομάδας κάτω από τις 850 μονάδες, χάνοντας την διεκδίκηση των 860 μονάδων. Ο τραπεζικός κλάδος, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, καθώς αποτελεί τον καταλύτη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επιστροφή πάνω από τις 850 μονάδες, θα ήταν ένα θετικό πρώτο βήμα για να βρει το Χ.Α και πάλι τις ισορροπίες του.

    Στο ταμπλό, ο Γ.Δ υποχωρεί 1,60% στις 829 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 31 εκατ. ευρώ. O FTSE 25 σημειώνει πτώση 1,23% ενώ ο τραπεζικός σημειώνει ισχυρή διόρθωσή 3,91%.

    Αιχμή των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να υποχωρεί 5,73%. Πτώση 3,10% σημειώνει η Alpha Bank, στο -3,49% βρίσκεται η ΕΤΕ και στο -4,30% η Eurobank.

    Στα υπόλοιπα blue chips η εικόνα είναι επίσης πτωτική, με εξαίρεση τα κέρδη σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo, Σαράντης, Αεροπορία Αιγαίου, Coca Cola και Μοτορ Οιλ Οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται σε Βιοχάλκο, Attica Bank και ΓΕΚ Τέρνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνικό ομόλογο: Στο 4,625% το επιτόκιο – 3 δισ. θα αντλήσει η Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο «χαστούκι» από τον Σόιμπλε: Καλές οι αγορές αλλά οι μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνοιξε η όρεξη του Τσακαλώτου: Θα πάμε σε δεύτερη και τρίτη έκδοση ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ