• ΑΓΟΡΕΣ

    Νωχελικά προς τα πάνω κινείται το ΧΑ – Κέρδη 5% για την Λάμδα


    Νωχελικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), καταγράφοντας μικρά κέρδη, με την αγορά να μοιάζει έντονα επηρεασμένη από το ατελέσφορο  Eurogroup της Δευτέρας, εστιάζοντας, για τον λόγο αυτό, σε συγκεκριμένους τίτλους που ενδέχεται να τελεσφορήσουν. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 786 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

    Παρ’ όλη την ανάγκη του ΧΑ να προβεί σε μια διορθωτική στάση μετά το Eurogroup της Δευτέρας, φάνηκε σχεδόν άτρωτο στις πιέσεις, προτιμώντας τη συσσώρευση στο εύρος των 780 μονάδων. Τον διαχωρισμό της θέσης της δείχνει η αγορά μέχρι να υπάρξει μια διαλεύκανση για τις προθέσεις των Ευρωπαίων αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

    Το γεγονός αυτό είναι απόρροια της διαρκούς αλλαγής σχετικά με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα.

    Οι Financial Times, επισημαίνουν ένα είδος συμβιβασμού ανάμεσα σε ΔΝΤ – Ευρωζώνη, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος  για εύρεση κάποιας λύσεις που θα οδηγήσει σε συμφωνία. Σύμφωνα με τους FT, το σχέδιο που εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα ανοίγει τον δρόμο για να φτάσουν στην Αθήνα τα αναγκαία κεφάλαια αυτό το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα θα επιβραδύνει τις συνομιλίες για το χρέος.

    Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική της πορεία, καταγράφοντας σήμερα κέρδη 5%, με τη ΔΕΗ να ακολουθεί με 4%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Σαράντης, , Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, Grivalia, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, η Eurobank, Alpha Bank και ΟΠΑΠ σημειώνουν απώλειες της τάξεως του 2%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ,  Πειραιώς, Motor Oil και ΟΛΠ να ακολουθούν με μικρή πτώση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To Megaλο παρασκήνιο: Η διαμάχη των Σαββίδη και Μπόμπολα με τις τράπεζες. Τι θα κάνει η οικογένεια Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ