• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ναρκοπέδιο «μοιάζει» το ταμπλό του ΧΑ – Προσοχή σε όλες τις κινήσεις


    Σταθερά ανοδικά βήματα σημειώνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), προσπαθώντας να προσεγγίσει έστω και διστακτικά τις 830 μονάδες, έχοντας όμως απέναντί του ως τροχοπέδη τις έντονες διακυμάνσεις αρκετών τίτλων που έχουν υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,53% στις 825 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14 εκατ. ευρώ.

    Στα στόχαστρα των traders βρίσκεται η κινητικότητα της αγοράς των τελευταίων ημερών, με τους ίδιους να αναπροσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους με τέτοιο τρόπο που ωφελούν τον γενικό δείκτη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει μόνο μία πτωτική, αυτήν της 15ης Ιουνίου, ημέρα του Eurogroup, όταν και υποχώρησε μόνο κατά 0,15%.

    Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ ηγούνται της ανόδου με κέρδη 2% και 3% αντίστοιχα, ενώ άνω του +1% κινούνται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, Εθνική και Λάμδα. Ήπια ανοδικά βρίσκονται οι ΟΤΕ, Πειραιώς, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Φουρλής, ΕΕΕ και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο Σαράντης σημειώνουν απώλειες 1% έκαστη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Aegean, Grivalia και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή οι Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, ΜΕΤΚΑ και ΕΧΑΕ.

    Στο επίκεντρο και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία υποχωρεί κατά 0,88% στα 2,24 ευρώ, με τον δείκτη βαρύτητάς της όμως να έχει υποχωρήσει στο 1,5% για τον γενικό δείκτη και στο 0,91% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η μετοχή έχει ήδη διακινήσει 300 χιλ. τεμάχια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει στο τέλος του προγράμματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσεκούρι στο εφάπαξ έως 15% για 250.000 δημόσιους υπαλλήλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Γιαννουσάκη-Λιμενικού: Γιατί οι πολιτικοί είναι μια μια ακόμα φόρα εκτεθειμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ