• ΑΓΟΡΕΣ

    Μια «ανάσα» πριν από τις 800 μονάδες έκλεισε το ΧΑ – Μεγάλος ευνοημένος ο Prem Watsa

    Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax

    Prem Watsa. Chairman & Chief Executive Officer Fairfax


    Για τέταρτη συνεχόμενη φορά έκλεισε με άνοδο το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο, με ήπιες μεθοδικές κινήσεις, κατάφερε να κάνει αισθητή τη συγκρατημένη αισιοδοξία που τείνει να διαμορφωθεί εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,60% στις 797 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 786 και 797 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 103 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, ο CEO της Fairfax (Eurobank κλπ) Prem Watsa ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας, καθώς είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του Fund που διοικεί να κερδίζει 13,1 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,69%, στις 2.114,67 μονάδες, ενώ στο +2,78% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.039,80 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 5,43% στις 1.065,54 μονάδες.

    Τα επίπεδα που βρισκόταν  πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου, άγγιξε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, όταν δηλαδή είχαν καλλιεργηθεί οι προσδοκίες για ένα συνολικό πακέτο συμφωνίας για την Ελλάδα. Αν και τρεις μέρες μετά από εκείνη την «ελεύθερη» πτώση βρέθηκε στις 919 μονάδες, σήμερα ξεπέρασε και πάλι τις 1.065 μονάδες, επιβεβαιώνοντας την τάση του κλάδου.

    Καταλυτικός παράγοντας για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης, ήταν η δήλωση που εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σε ομιλία του σε συνέδριο για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημείωσε άλμα που έφτασε το 8%, με την Eurobank να ακολουθεί με +7%, την Εθνική με +6% και την Alpha Bank με +3%. Μάλιστα, οι τέσσερις τραπεζικές μετοχές διακίνησαν 115,3 εκατ. τεμάχια, από τα 138,9 εκατ. συνολικά της αγοράς.

    Κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, με τον τελευταίο μάλιστα να διακινεί πάνω από 1,2 εκατ. τεμάχια. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και Folli Follie, ενώ χωρίς μεταβολή ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι Jumbo, Aegean και Βιοχαλκο.

    Στον αντίποδα, η Grivalia σημείωσαν απώλειες 2%, ενώ μικρότερη του 1% ήταν η πτώση σε Τιτάν, METKA, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεγρειακή, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Σαράντης, Motor Oil και ΕΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αισιόδοξος ο Σόιμπλε: Θα έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citigroup: Ναι στη δόση, όχι στο χρέος και στο QE από το Eurogroup

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλαλούμ με τον Τσίπρα – Άλλα είπε στον Λε Μερ, άλλα στον Τουσκ



    ΣΧΟΛΙΑ