• ΑΓΟΡΕΣ

    Εν αναμονή μιας ενδεχόμενης εξόδου στις αγορές το ΧΑ


    Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) ήταν η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, το «πότε» ωστόσο θα πραγματοποιηθεί, παραμένει άγνωστο, γεγονός που κρατά τους επενδυτές σε στάση αναμονής μέχρι να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα και να ξεθολώσει το τοπίο. Επίσης τα στόχαστρα των επενδυτών είναι στραμμένα στην έκθεση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

    Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σήμερα ήπιες διακυμάνσεις φτάνοντας μία ανάσα πριν τις 859 μονάδες λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης και ένα βήμα πάνω από τις 850 που βρέθηκε μετά τα μέσα της. Ωστόσο, η Τράπεζα Πειραιώς  και η Βιοχάλκο, ανέτρεψαν το τοπίο οδηγώντας το ταμπλό «στα πράσινα».

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,12% στις 855 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 55 εκατ. ευρώ.

    Θετικά έκλεισε τελικά και ο FTSE 25 με άνοδο 0,13% 2217,7 μονάδες οι οποίες σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές αποτελούν το πρώτο σημείο αντίστασης πριν το επόμενο που είναι οι 2234 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ισχυρά κέρδη άνω του 1% που σημείωνε νωρίτερα και έκλεισε στο +0,33% στις 1122,61 μονάδες

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν, ο Ευάγγελος Στασινόπουλος, πρόεδρος της Βιοχάλκο, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 11 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας ήταν ο μεγαλοβιομήχανος και πρόεδρος του Τιτάνα, Ανδρέας Κανελλόπουλος, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 4,4 εκατ. ευρώ.

    Οι τραπεζικές μετοχές κατάφεραν εν τέλει λοιπόν να αφήσουν πίσω τους το αρνητικό πρόσημο, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει για άλλη μία φορά με κέρδη 1,16%.

    Ανοδικά έκλεισε και η Alpha Bank στο +0,44% και τα 2,27 ευρώ, ενώ ΕΤΕ και Eurobank έκλεισαν αμετάβλητες στα 0,3640 ευρώ και στο 1,000 ευρώ αντίστοιχα.

    Στα υπόλοιπα blue chips τα πρόσημα ήταν μοιρασμένα, με πρωταγωνιστικό ρόλο να κατέχει η ισχυρή άνοδος της Βιοχάλκο στο +4% και τα 2,95 ευρώ, μετά και την χθεσινή ανακοίνωση πως η ΕΛΒΑΛ η οποία είχε απορροφηθεί από την Βιοχάλκο και είχε βγει από το ταμπλό τώρα θα απορροφηθεί από την Χαλκόρ.

    Ανοδικά ξεχώρισαν η Αεροπορία Αιγαίου με άνοδο 3,52%, η Grivalia με κέρδη 1,20%, η Coca Cola με κέρδη 0,83% και η Ελλάκτωρ με άνοδο 0,58%.

    Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν ο ΟΤΕ ο οποίος έκλεισε με πτώση 0,73% στα 10,89 ευρώ, η Τιτάν με πτώση 2% στα 24,95 ευρώ και η Motor Oil η οποία υποχώρησε 1,54% και έκλεισε στα 19,2 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στουρνάρας: Υπέρ της εξόδου στις αγορές με λογικό επιτόκιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεροβασίλη: «Είμαστε η μοναδική κυβέρνηση που πολεμά τη διαφθορά»



    ΣΧΟΛΙΑ