• ΑΓΟΡΕΣ

    Εν αναμονή το ΧΑ – Ανακάμπτει η ΔΕΗ

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Με σταθερά βήματα συνεχίζει και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο καταφέρνει και διατηρεί τα επίπεδα του Γενικού Δείκτη, παρά την ήπια διορθωτική στάση του τραπεζικού κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,35% στις 826 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

    Μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις προσανατολισμένες στις 830 μονάδες, με βασικά στηρίγματα αρκετές μη τραπεζικές μετοχές -οι οποίες υπεραποδίδουν- η αγορά «βάζει» στο παιχνίδι και αρκετούς τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι εκ περιτροπής καταφέρνουν να διορθώσουν χωρίς να απειλήσουν τα επίπεδα του κλάδου.

    Χρηματιστηριακές πηγές, αναφέρουν ότι απόρροια του θετικού κλίματος και της γαλήνης που επικρατεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η επιχειρηματική κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, με την αγορά ωστόσο να μην προβαίνει σε κάποια σημαντική εξέλιξη η οποία θα μπορέσει να «σπάσει» το φράγμα των 830 μονάδων ή να δημιουργήσει ένα κλίμα ασφάλειας πέριξ των 800 μονάδων.

    Στο ταμπλό τώρα

    Η ΔΕΗ δείχνει να ανακάμπτει για τα καλά μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, κινούμενη σήμερα με κέρδη 3,5% στα 2,38 ευρώ, με την ΕΧΑΕ να ακολουθεί με άνοδο 3%. Στο +2,75% η Βιοχαλκο, στο +2% η Λάμδα, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Τιτάν.

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΕΕΕ και ΜΕΤΚΑ, ενώ αντίθετα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Εθνική, Folli Follie, Σαράντης, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Alpha Bank. Η Eurobank είναι στο -1,41%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ατυχία να ασχολείσαι με ΑΠΕ στην Ελλάδα – Δέκα χρόνια για μια άδεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Δίνει ευκαιρία σε 114.000 δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους – Δείτε πώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημήτρης Μαντζούνης: Πώς έκανε την Alpha Bank ακόμη πιο ιδιωτική



    ΣΧΟΛΙΑ