• ΑΓΟΡΕΣ

    Citigroup: Η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για το χρέος

    Citi


    Η Citigroup σε νέο της note υπογράμμισε τη σημασία της δήλωσης του Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ ο οποίος εκτιμά πως για να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, τονίζοντας πως η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης οφείλεται για το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα.

    Όπως επεσήμανε ο Κερέ, “η σαφήνεια σχετικά με τα μέτρα χρέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πιθανότητα συμμετοχής των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ”.

    Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε μια “σοβαρή δέσμευση” ούτως ώστε να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για “παρατεταμένη επιστροφή ιδιωτικών καταθέσεων στην Ελλάδα” από τότε που η Αθήνα επέβαλε capital controls το καλοκαίρι του 2015.

    Αναφορικά με την Citi, αιτία της αδυναμίας να επιτευχθεί συμφωνία για μία πιο ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, είναι η ανύπαρκτη ιδιοκτησία του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση και οι απανωτές καθυστερήσεις των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους πιστωτές. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε μια συνεχιζόμενη αδυναμία της εγχώριας οικονομικής εμπιστοσύνης καθώς και στις δύσκολες συνθήκες ρευστότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σφαγή στο Mega: Μπαίνει με 22,1% ο Μαρινάκης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ με προσφορά 22.892.000 εκατ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Το φάντασμα της Hanjin συνεχίζει να στοιχειώνει την Danaos



    ΣΧΟΛΙΑ