• ΑΓΟΡΕΣ

    ΧΑ: Ξεπερνάει το «φράγμα» των 830 μονάδων

    κατασχέσεις


    Γύρω από τα επίπεδα των 830 μονάδων κινείται στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), προσπαθώντας να αντισταθεί στις πιέσεις, χωρίς όμως να έχει την απαραίτητη ισχύ ούτως ώστε να τα καταφέρει.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,60% στις 832 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

    Εν αναμονή της διπλής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και των επιτελών τους βρίσκεται η αγορά. Στόχος της συγκεκριμένης συνεδρίασης είναι να βρεθούν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και η διαδικασία και οι όροι που θα συνοδεύουν την εκταμίευση των αποδόσεων όταν εκπληρωθούν αυτά τα προαπαιτούμενα.

    Η αγορά φυσικά αναμένει την δύσκολη κατάσταση που θα βιώσει το επόμενο 12μηνο, αλλά πρέπει να αναφερθεί πως οι συνθήκες παρουσιάζουν βελτίωση. Μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ωστόσο, τα σύννεφα ανάμεσα σε δανειστές – εταίρους θα απομακρυνθούν, ξεδιαλύνοντας την κατάσταση.

    Στο ταμπλό τώρα

    Η Grivalia σήμερα «παίρνει» τα πάνω της, κινούμενη με κέρδη 2%, μετά το χθεσινό placement από τη Eurobank, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΜΕΤΚΑ και Λάμδα να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Folli Follie, ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ, Eurobank, Μυτιληναίος, Εθνική, Motor Oil και Alpha Bank.

    Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ, βρίσκεται σε διορθωτική διάθεση, η οποία την οδηγεί σε πτώση κατά 3%, με τις ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, ΕΕΕ, Σαράντης και ΟΛΠ να σημειώνουν απώλειες, χωρίς αυτές όμως να ξεπερνούν το 1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Λάμψιας: Τα ΝΕΑ, το νέο αφεντικό και το επιβλητικό σκάφος των 30 μέτρων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξάνονται συνεχώς οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ekol: Οι Τούρκοι που θέλουν να κάνουν το Λαύριο εμπορευματικό hub



    ΣΧΟΛΙΑ