• ΑΓΟΡΕΣ

    Το ΧΑ αναζητά νέο ορόσημο για να μετατρέψει το αρνητικό του κλίμα

    κατασχέσεις


    Mετά την «άκαρπη» -για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ)- έξοδο στις αγορές , αναζητούνται άλλα ορόσημα που θα συμβάλλουν σε πιο ισχυρές μεταρρυθμίσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τόσο οι δανειστές, όσο και ο Μοσκοβισί καθώς και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Η επενδυτική εμπιστοσύνη θα είναι σε θέσει να επιστρέψει, εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις, προχωρήσει με τις αποκρατικοποιήσεις και κλείσει την τρίτη αξιολόγηση στην ώρα της. Η μη υλοποίηση των παραπάνω θα οδηγήσει αναπόδραστα τόσο σε κλείσιμο των αγορών όσο και σε νέα μνημόνια.

    Το αρνητικό κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί στο Χ.Α στέλνει τον Γενικό Δείκτη ένα βήμα πριν τις 840 μονάδες, έχοντας κινηθεί από τις αρχές της εβδομάδας κάτω από τις 850 μονάδες, χάνοντας την διεκδίκηση των 860 μονάδων. Ο τραπεζικός κλάδος, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, καθώς αποτελεί τον καταλύτη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επιστροφή πάνω από τις 850 μονάδες, θα ήταν ένα θετικό πρώτο βήμα για να βρει το Χ.Α και πάλι τις ισορροπίες του.

    Στο ταμπλό, ο Γ.Δ υποχωρεί 0,20% στις 841 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

    Κύριοι υπαίτιοι των ρευστοποιήσεων που κατέγραψε χθες το χρηματιστήριο αποτέλεσαν, ο τραπεζικός κλάδος και η μετοχή της Πειραιώς η οποία κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, παρά τη θετική εικόνα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Πτωτική τάση σημειώνουν και σήμερα οι τράπεζες, με την Πειραιώς να πρωταγωνιστεί και πάλι της πτώσης υποχωρώντας 2%, ενώ πτώση 0,44% σημειώνει η Alpha Bank, στο -0,81% βρίσκεται η ΕΤΕ και στο -1% η Eurobank.

    Στα υπόλοιπα blue chips η εικόνα είναι μεικτή, με κέρδη να σημειώνονται σε ΔΕΗ (+1,77%), Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Jumbo, Σαράντης, Μυτιληναίος, Coca Cola και ΕΛΠΕ. Οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται σε ΕΧΑΕ (-1,36%), Lamda Development (-1,17%) και Grivalia (-0,1,33%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνικό ομόλογο: Στο 4,625% το επιτόκιο – 3 δισ. θα αντλήσει η Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο «χαστούκι» από τον Σόιμπλε: Καλές οι αγορές αλλά οι μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνοιξε η όρεξη του Τσακαλώτου: Θα πάμε σε δεύτερη και τρίτη έκδοση ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ