• ΑΓΟΡΕΣ

    Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το ΧΑ – Βουτιά 6% για την Grivalia

    ριο XA


    Χρειάστηκε μόλις λίγη ώρα για να «εξανεμιστούν» τα κέρδη που κατέγραψε λίγο πριν το τέλος της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών (XA). Με μικρές απώλειες λοιπόν, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισε εν τέλει το ΧΑ, μετά από αρκετές διακυμάνσεις.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο ελληνικό Χρηματιστήριο, μεγάλοι ευνοημένοι της ημέρας ήταν οι Prem Watsa της Fairfax (Eurobank κλπ.) o οποίος είδε σήμερα το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του fund που διοικεί να κερδίζει 7,4 εκατ. ευρώ και ο Αντώνης Καράτζης, επικεφαλής του «Ομίλου Καράτζη» με κέρδη που αγγίξαν τα 3,1 εκατ. ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,10% στις 775 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ των 769 και 779 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 181 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,13%, στις 2.061 μονάδες, ενώ στο -0,68% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 989 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 971 μονάδες.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε σήμερα είχε ως σύμμαχο το ΧΑ την αγορά ομολόγων, τα μηνύματα της οποίας δεν ήταν ευοίωνα,  καθώς δεν υπάρχει ακόμη κάποιο νεότερο προς τους επενδυτές για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η οποία θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη κάποια εξέλιξη για το θέμα του χρέους, γεγονός το οποίο σβήνει όλο και περισσότερο το σενάριο ένταξης στο QE.

    H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει επιστρέψει και πάλι στα επίπεδα άνω του 6% και διαμορφώνεται στο 6,12% με άνοδο της τάξης του 1,5% από τα χθεσινά επίπεδα, με το sell-off να συνεχίζεται ακάθεκτο και να στέλνει το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης πίσω στα επίπεδα του Απριλίου, έχοντας αφήσει στο παρελθόν όλα τα κέρδη που σημειώθηκαν τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

    Στο ταμπλό τώρα, η Grivalia σημείωσε σημαντική πτώση που έφτασε το 6%, με την Aegean να ακολουθεί με το δικό της -3%. Απώλειες 2% σημείωσε η Τιτάν, η Alpha Bank έκλεισε τελικά με απώλειες λίγο ανώτερες του 1% και η Λάμδα με πτώση 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Folli Follie, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, Jumbo και Σαράντης.

    Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Eurobank, ο ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του +1% έκλεισαν οι ΜΕΤΚΑ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Εθνική, Motor Oil, ΟΛΠ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σφαγή στο Mega: Μπαίνει με 22,1% ο Μαρινάκης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ με προσφορά 22.892.000 εκατ.

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Το φάντασμα της Hanjin συνεχίζει να στοιχειώνει την Danaos



    ΣΧΟΛΙΑ