• ΑΓΟΡΕΣ

    Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το ΧΑ – Μεγάλος ηττημένος ο Mr Jumbo

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo


    «Έχασε» εν τέλει το θετικό του πρόσημο το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο αν και δεν σημείωσε έντονη μεταβλητότητα στην σημερινή συνεδρίαση, δεν κατάφερε να κλείσει «στα πράσινα», με τους πωλητές να κρατούν τα ηνία ορισμένων, δεικτοβαρών μετοχών.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,21% στις 826 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 226 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέληξε με απώλειες 0,46%, στις 2.153,80 μονάδες, ενώ στο +2% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.141,95 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,83% στις 1.053,70 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ευάγγελος Στασινόπουλος, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως o Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης, ήταν ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 17,4 εκατ. ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο όγκος και ο τζίρος της σημερινής συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς η Eurobank διέθεσε μέσω προσυμφωνημένων πράξεων το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην Grivalia. Στην τιμή των 8,80 ευρώ διακινήθηκαν 20,2 εκατ. τεμάχια, αξίας 178,2 εκατ. ευρώ.

    Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα στο ταμπλό, αφού οι περισσότερες μετοχές δεν είχαν «κατασταλάξει».

    Παράλληλα, συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου στα 2ετή ελληνικά ομόλογα, χάρη στο διεθνές κλίμα που επικρατεί από την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, ωστόσο το 10ετές είναι «ριζωμένο» σε ένα πολύ στενό εύρος τιμών, υπογραμμίζοντας πως μια δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι προ των πυλών.

    Από την άλλη, τα πράγματα δεν μοιάζουν τόσο ευοίωνα για τους μακροπρόθεσμους ελληνικούς τίτλους ένεκα της αναταραχής που προβλέπεται να επανέλθει το φθινόπωρο.

    Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo υποχώρησε κατά 3%, με τη Eurobank να την ακολουθεί με πτώση 2,50%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΔΕΗ, Τιτάν και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Folli Follie, ΜΕΤΚΑ και Σαράντης. Η Grivalia, για το ποσοστό της οποίας έγινε σήμερα το placement, έκλεισε με απώλειες 1%.

    Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ ενισχύθηκε κατά 9%, στηρίζοντας τον γενικό δείκτη, καθώς ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τις Βιοχαλκο και ΟΛΠ να ακολουθούν με κέρδη 2,32% και 2,41% αντίστοιχα. Κέρδη 2% σημείωσε η Φουρλής, η ΕΧΑΕ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 1,50%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, Εθνική και Aegean. Χωρίς μεταβολή οι Πειραιώς, Motor Oil, Μυτιληναίος και Λάμδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εκπτώσεις – Μέχρι πότε διαρκούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΒ Βασιλόπουλος: Το μυστικό του Λεωνίδα Βρεττάκου για την εκτίναξη των μεγεθών της ΑΒ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος εποχής για τους «κακοπληρωτές» – Έρχονται οι πρώτοι πλειστηριασμοί



    ΣΧΟΛΙΑ