• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδική πορεία για τις «εγχώριες δυνάμεις» του ΧΑ


    Με δυσκολία διατηρεί -ήπια ανοδικά- τα κέρδη του το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τους περισσότερους τίτλους του ταμπλό να το στηρίζουν αν και δεν καταφέρνει να βρει τον συναλλακτικό του ρυθμό. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 782 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21 εκατ. ευρώ.

    Ένεκα των εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα ξένα χαρτοφυλάκια που κατέχουν θέσεις στο ΧΑ βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας. Το ΧΑ επομένως σήμερα κινείται με τις «εγχώριες δυνάμεις» του ελαφρώς υψηλότερα, χωρίς βεβαίως να ξεφεύγει από τα όρια των 780 μονάδων.

    Στραμμένοι προς την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων της Ευρώπης είναι οι ξένοι επενδυτές, λόγω των όσων διαδραματίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα. Σε όλη τη ζώνη του ευρώ, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται έντονα χαμηλότερα, ενώ ελαφρώς πτωτικά κινούνται από την πλευρά τους και τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται στο 6,047%.

    Από το πρωί τα βλέμματα των traders ωστόσο είναι και πάλι στραμμένα προς το ελληνικό ζήτημα, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης και των διεργασιών που συντελούνται στο παρασκήνιο.  Το τοπίο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, παραμένει θολό.

    Στο ταμπλό τώρα, η αγορά βλέπει την επένδυση στο Ελληνικό να ξεμπλοκάρει, οδηγώντας στο +4% τη Λάμδα, με τη Βιοχαλκο να την ακολουθεί με +3,70%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Εθνική, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος.

    Στο αντίποδα, η μετοχή της Ελλάκτωρ συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση, καταγράφοντας απώλειες 2%, με τις ΟΛΠ και Folli Follie να σημειώνουν πτώση 1,39% και 1,56% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Grivalia, Aegean, ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΟΤΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαμαντής Διαμαντίδης: Σχεδιάζει mega deal 115 εκατ. δολ.;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ