• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικά κινείται το ΧΑ – Άλμα κατά 5% για ΟΛΠ και Βιοχάλκο

    dow jones


    Στις 790 μονάδες κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο, κατά την συνήθη τακτική των τελευταίων ημερών, μεταβάλλει την πρωινή πτωτική του τάση και επαναφέρει την ανοδική του πορεία. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 1,45% στις 790 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 110 εκατ. ευρώ.

    Αν και το ΧΑ ξεκίνησε τις συνεδριάσεις σε χαμηλά επίπεδα, ικανοποιώντας τις διαθέσεις για μικρής εμβέλειας ρευστοποιήσεις των κερδών που σημειώνει τις τελευταίες 11 ημέρες, το σκηνικό αναφορικά με την αγορά ομολόγων φαίνεται να δίνει το έναυσμα στους αγοραστές, οι οποίοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ανατρέποντας την πορεία του ΧΑ.

    Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΛΠ και η Βιοχάλκο σημειώνουν άλμα 5% έκαστη. Γύρω στο 3% είναι τα κέρδη σε Eurobank, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ άνω του 1% η άνοδος σε ΜΕΤΚΑ, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος και Aegean.

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή. Ενώ αντίθετα ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Τιτάν, ΕΕΕ και ΟΤΕ. Η Grivalia υποχωρεί κατά 2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη για Καλογήρου: Η εταιρία πτώχευε και η οικογένεια Λεμονή είχε 12 εκατ. ευρώ αμοιβές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φραγκίσκος Λεμονής: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα στο Καστρί για 870.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το υπουργείο Οικονομικών εντυπωσιάζεται: Πολλοί πληρώνουν με μετρητά αντί με κάρτες

     



    ΣΧΟΛΙΑ