• ΑΓΟΡΕΣ

    Αμετακίνητο το ΧΑ από τις 780 μονάδες – Στα «κόκκινα» η ΔΕΗ

    κατασχέσεις


    Περιτριγυρίζει τις 780 μονάδες και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο έχει βάλει στο στόχαστρο το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αδυνατώντας να συνυπολογίσει άλλους καθοριστικούς παράγοντες ικανούς να ανατρέψουν την πολυήμερη συσσώρευσή του.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,22% στις 781 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.071,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,44% στις 1.000,31 μονάδες.

    Η αγορά συνεχίζει τη συσσώρευση καθώς δεν έχει νέα στοιχεία τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο. Τα βλέμματα λοιπόν είναι και πάλι στραμμένα προς το ελληνικό ζήτημα, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης και των διεργασιών που συντελούνται στο παρασκήνιο. Το τοπίο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, παραμένει θολό.

    Στο ταμπλό τώρα, βαμμένη στα «κόκκινα» είναι σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία αν και έδειχνε ότι είχε ξεπεράσει ελαφρώς τις αναταράξεις της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, έχει έρθει αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή με τις ζημίες που έχουν προκληθεί από την κατάρρευση του ορυχείου στο Αμύνταιο. Η μετοχή κινείται με απώλειες που φτάνουν το 6%.

    Η Aegean υποχωρεί κατά 1%, ενώ χαμηλότερες του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ.

    Στον αντίποδα, η Πειραιώς και η Eurobank σημειώνουν κέρδη 2% και 1% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Grivalia, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Λάμδα, Εθνική και Jumbo.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σ. Παπασπύρου (Πειραιώς) για κόκκινα δάνεια: «Στόχος να πουλήσουμε σε καλύτερες συνθήκες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο συγκλονιστική αφήγηση: Ήταν να πάω στο εξωτερικό για δουλειά και δεν πήγα. Θα τα πλήρωνα όλα σε φόρους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurogroup: Σφίγγει ο κλοιός για την κυβέρνηση – Το παρασκήνιο της επίσκεψης Λε Μερ



    ΣΧΟΛΙΑ