• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα προειδοποίηση Γέλεν για το ανώτατο όριο χρέους – Αγωνία στη Wall Street

    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν

    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν


    Με απώλειες κινούνται ξανά οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η αγωνία γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ παραμένουν ατελέσφορες, ενώ η «X Date» της 1ης Ιουνίου πλησιάζει.

    Ο Dow Jones κινείται δύο ώρες μετά το άνοιγμα της Wall Street με απώλειες 0,63% στις 32.848,44 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί στις 4.116,62 μονάδες με πτώση  -0,70%, ενώ στο -0,81% κινείται ο Nasdaq στις 12.458,39 μονάδες.

    Νωρίτερα σήμερα, η Αμερικανίδα υπουργός Τζάνετ Γέλεν επανέλαβε πως οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί έχουν διορία μέχρι τις αρχές Ιουνίου για να καταλήξουν σε συμφωνία αύξησης του ορίου του χρέους. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και το υπουργείο Οικονομικών θα έρθουν αντιμέτωποι με «δύσκολες επιλογές», ανέφερε η Γέλεν.

    «Θα υπάρξουν υποχρεώσεις που δεν θα είμαστε σε θέση να πληρώσουμε», τόνισε, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι εφικτό για την κυβέρνηση να επιλέξει ποιες υποχρεώσεις θα τηρήσει. «Απλά πρέπει να αυξήσουμε το ταβάνι του χρέους» τόνισε.

    Διαβάστε επίσης

    PacWest: Πούλησε τη μονάδα στεγαστικών δανείων στη Roc360

    Χρηματιστήριο: Profit taking στα blue chips, στο +9% η Quest και στο +3,5% η Aegean – Μια ανάσα από το 1 δισ. η Cenergy



    ΣΧΟΛΙΑ