• ΑΓΟΡΕΣ

    NBG Securities για ΟΤΕ: Βελτιώνονται οι αμοιβές των μετόχων – Τιμή στόχος €18,8 και σύσταση outperform

    Μιχάλης Τσαμάζ, CEO ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, CEO ΟΤΕ


    H NBG Securities και ο αναλυτής Βασίλης Καρναπάτης σχολιάζουν για τον ΟΤΕ τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου που αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό αυτό που έχει δει η αγορά τα προηγούμενα τρίμηνα.

    Επιπλέον, η διοίκηση καθοδήγησε ότι το μέρισμα του 2024 και η συνολική αμοιβή των μετόχων θα είναι βελτιωμένα σε ετήσια βάση, αν και κάπως χαμηλότερα σε ετήσια βάση η ταμειακή ροή στα 470 εκατ. ευρώ (2023: 501 εκατ. ευρώ), αλλά το τελευταίο οφείλεται στην εξομάλυνση των φορολογικών πληρωμών και όχι από λειτουργικά θέματα.

    Σε κάθε περίπτωση, η επενδυτική υπόθεση του ΟΤΕ παραμένει η ίδια, δηλαδή είναι ο ηγέτης της αγοράς σε έναν εν πολλοίς ώριμο κλάδο με περιορισμένες ευκαιρίες ανάπτυξης του top-line και το μεγαλύτερο μέρος των πρωτοβουλιών βελτιστοποίησης του κόστους να υλοποιείται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια για διεύρυνση του περιθωρίου κερδοφορίας.

    Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, με σταθερά χαμηλή μόχλευση (0,5 φορές σε όρους EBITDA AL), συνεπή παραγωγή ταμειακών ροών στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ ετησίως (απόδοση ταμειακής ροής φέτος στο 7,3%) και συνδυασμένη ετήσια απόδοση 7,7% για τους μετόχους με περιορισμένο συνολικό πτωτικό κίνδυνο, κατά την άποψή μας. Θα επανέλθουμε με επικαιροποίηση των προβλέψεών μας», επισημαίνει ο Καρναπάτης.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Mοrgan για ΟΤΕ: «Χλιαρές» οι επιδόσεις και οι προβλέψεις για τις ταμειακές ροές – Ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή

    ΟΤΕ: Πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών ποσού 153 εκατ. ευρώ

    Ο ΟΤΕ, η Eurobank Equities και η μεγάλη πτώση της μετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ