• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για Brexit και σινοαμερικανικές σχέσεις


    Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι μετοχές στην Ευρώπη, καθώς οι ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, επανέρχονται στο προσκήνιο.

    Οι χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι μια συνάντηση του Προέδρου Trump με τον κινέζο ομόλογό του είναι μάλλον απίθανο να πραγματοποιηθεί πριν από την 1η Μαρτίου και τη λήξη της ανακωχής. Σαν αποτέλεσμα, οι επενδυτές εξετάζουν εάν οι δύο χώρες θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν τη λήξη της προθεσμίας. Η αποτυχία επίτευξης συμβιβασμού θα σήμαινε την αυτόματη εφαρμογή πρόσθετων τιμολογήσεων για τα κινεζικά αγαθά. Επιπλέον πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Trump θα μπορούσε να υπογράψει μέσα στην επόμενη εβδομάδα μία διαταγή, που θα απαγορεύει τη χρήση κινέζικου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τα ασύρματα δίκτυα των ΗΠΑ.

    Στο μέτωπο του Brexit, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, συμφώνησε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες πριν από το τέλος του μήνα για περαιτέρω συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν τη χρήση μιας εναλλακτικής γλώσσας αναφορικά με το Ιρλανδικό ζήτημα των συνόρων, που πιθανώς να βοηθήσει στη συγκέντρωση υποστήριξης από τους βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές, θα προστεθούν στο έγγραφο κατευθυντηρίων γραμμών για τις μελλοντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις, ενώ η αποκαλούμενη “Συμφωνία αποχώρησης” των 585 σελίδων θα παραμείνει αμετάβλητη, όπως ισχυρίστηκαν οι ηγέτες της ΕΕ.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με άνοδο 0,25%, ο CAC 40 σημειώνει +0,17%, ενώ ο DAX παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στο -0,02%. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει μέχρι στιγμής άνοδο +0,32%, εν αναμονή των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή, που δημοσιεύονται στις 11 ώρα Ελλάδος.



    ΣΧΟΛΙΑ