• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στην Ασία. Κέρδη στο Τόκιο, πτώση στη Σανγκάη


    Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι σημερινές ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική, όπως και η συνεδρίαση της Federal Reserve την Τετάρτη για τα αμερικανικά επιτόκια.

    Αν οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η αγορά μετοχών θα κάνει ράλι εν μέσω προσδοκιών για περισσότερες φορολογικές περικοπές, εκτιμούν οι αναλυτές.

    Παράλληλα, ενδιαφέρον συνεχίζει να υπάρχει και για τις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά και τις δηλώσεις του Κινέζου προέδρου Xi Jinping, ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει την κριτική πως οι εμπορικές πρακτικές που εφαρμόζει είναι «άδικες», μειώνοντας τους δασμούς και ανοίγοντας περαιτέρω την οικονομία στις εισαγωγές.

    Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific που δεν συμπεριλαμβάνει την Ιαπωνία έκλεισε 0,1% χαμηλότερα, καθώς οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές της Κίνας βάρυναν το δείκτη.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με μικρές απώλειες 0,23% ενώ στο Χονγκ Κονγκ  ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,85%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ανέκαμψε κλείνοντας 1,05% υψηλότερα στις 22.108 μονάδες. Ο δείκτης Sensex στην Ινδία ενισχύεται 0,6% ενώ o IDX στην Ινδονησία υποχωρεί  0,23%.

    Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έκλεισε 0,61% υψηλότερα και ο ASX στην Αυστραλία ανέκαμψε 0,98% στις 5.875 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ