• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα για τη Wall Street, συνεχίζεται η βουτιά στις Ευρωαγορές

    χρηματιστές στη wall street


    Με το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης να παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό, με τον φόβο για μια νέα πιθανή εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, η Wall Street άνοιξε τη Δευτέρα με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες.

    Οι ΗΠΑ επιμένουν πως έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο ιός προέρχεται από εργαστήρια της Κίνας και πως το Πεκίνο έκρυβε τα πραγματικά στοιχεία.  Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι προτεραιότητας αποτελεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.«Θα πρέπει να την ανοίξουμε ξανά με ασφάλεια, αλλά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε στο Fox News.

    Ιδιαίτερες είναι οι πιέσεις στις αεροπορικές εταιρείες, μετά τα όσα ανέφερε το Σάββατο ο Γουόρεν Μπάφετ, για την κίνηση της  Berkshire Hathaway να πουλήσει όλες τις τις συμμετοχές της σε αεροπορικές εταιρείες λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street,  ο Dow Jones κινείται στις  23.547 μονάδες με απώλειες -0,74% ενώ ο  S&P 500  στις 2.821 μονάδες και το -0,35%.

    Αντίθετα με κέρδη 0,37% κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq

    Στην Ευρώπη το κλίμα παραμένει αρνητικό, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κινείται στις 329,40 μονάδες με απώλειες -2,37%.

    Με εξαίρεση το Λονδίνο, όπου ο FTSE 100 πέρασε σε θετικό έδαφος σημειώνοντας άνοδο 0,17% μετά το άνοιγμα της Wall Street, o γερμανικός DAX κινείται στο -3,33%, ο γαλλικός  CAC 40 στο -3,92%, ο ιταλικός  FTSE MIB στο -2,75% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στο -2,74%.



    ΣΧΟΛΙΑ