• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street – Πτώση 7,7% για Google, ξεπέρασε τις προσδοκίες η Apple

    Tim Cook, CEO Apple


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, στη τελευταία συνεδρίαση του Απριλίυ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνει μετά το τέλος της συνεδρίασης η Apple.

    Η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση 1,93% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (καταφέρνοντας να βρεθεί στον «πάτο» των μετοχών του Dow Jones), λόγω των αρνητικών στοιχείων από την Samsung και την Google για την πορεία της αγοράς των Smartphones. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Alphabet έκλεινε με πτώση 7,7% λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου από τα πρόστιμα της ΕΕ στην Google.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της Apple κινείται στο +5% καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά την πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η Apple ανακοίνωσε κέρδη  $2,46 δολάρια ανά μετοχή και πωλήσεις 58 δισ. δολαρίων. Κέρδη άνω του 7% σημειώνει στη μετασυνεδριακή διαδικασία και η μετοχή της AMD, καθώς η εταιρεία μικροεπεξεργαστών ξεπέρασε και αυτή τις προσδοκίες των αναλυτών στο πρώτο τρίμηνο.

    Την ίδια ώρα, εκτός από τα εταιρικά αποτελέσματα και τις  οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στη Βενεζουέλα, με τις εξελίξεις να έχουν φέρει μια εντυπωσιακή άνοδος στις τιμές του πετρελαίου.

    Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Dow  Jones έκλεισε στις 26.592,91 μονάδες, με άνοδο +0,15%, ο  S&P 500 στις 2.945,83 μονάδες, σε νέο ιστορικό υψηλό, με άνοδο +0,10%, ενώ αντίθετα ο  Nasdaq  υποχώρησε στις 8.107,77 μονάδες με πτώση  -0,66%.

    Σε επίπεδο μήνα ο Dow Jones έκλεισε τον Απρίλιο με άνοδο +1,58%, ο S&P με άνοδο +2,74% ενώ ο Nasdaq με άνοδο +3,14%.



    ΣΧΟΛΙΑ