• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street, με το βλέμμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με αγωνία τις νέες «επιθέσεις» των ΗΠΑ κατά της Κίνας.

    Η κυβέρνηση Τραμπ και το FBI εμφανίζονται έτοιμοι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, να κατηγορήσουν δημόσια την Κίνα ότι επιχειρεί να κάνει κυβερνοπειρατεία στην αμερικανική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προκειμένου να οικειοποιηθεί χρήσιμες πληροφορίες, γράφουν σήμερα αμερικανικές εφημερίδες. Παράλληλα, o σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δηλώνει πως η Κίνα πρέπει να πληρώσει «αποζημίωση» για τη διαχείριση της επδημίας.

    Ανησυχία υπάρχει και για την εξέλιξη της πανδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει ξεπεράσει τα 4 εκατ. σε όλο τον κόσμο. Οι επενδυτές παρακολουθούν τα αποτελέσματα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ προβληματισμό προκάλεσε η ανακοίνωση από τις κινεζικές αρχές της πρώτης συρροή κρουσμάτων Covid-19 από την άρση των μέτρων, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,45% στις 24.221,99 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 12 έκλεισαν με άνοδο ενώ οι υπόλοιπες 18 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (2,36%), Merck & Co. (1,98%) και Apple (1.57), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτές των Caterpillar (-3,12%), Boeing (-3,39%) και American Express (-4,66%).

    Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, με οριακή άνοδο 0,01% στις 2.930,19 μονάδες ενώ ο  τεχνολογικός  Nasdaq διαμορφώθηκε στις 9.192,34 μονάδες με άνοδο 0,78%.



    ΣΧΟΛΙΑ